Last news in Fakti

30 Януари, 2024 14:19 1 523 2

Volkswagen признава, че електрическият Golf може да „убие“ ID.3

  • vw-
  • volkswagen-
  • golf-
  • id.3
Volkswagen признава, че електрическият Golf може да „убие“ ID.3 - 1

Volkswagen обмисля оттеглянето на електрическия си модел ID.3 след само едно поколение, което проправя пътя за потенциалното завръщане на електрифицирана версия на емблематичния Golf. Решението е в съответствие със стратегията на Volkswagen за рационализиране на предложенията за електромобили, като се стреми към по-фокусирана и съгласувана гама. Кай Грюниц, ръководител на отдела за техническо развитие във Volkswagen, намекна за плановете за изцяло електрически Golf, като посочи, че компанията има конкретни идеи за неговия дизайн и характеристики.

Моделът ID.3, който наследи e-Golf, може би ще излезе по-рано от пазара, тъй като Volkswagen се стреми да усъвършенства портфолиото си от електрически автомобили. Този ход отразява ангажимента на компанията да развие емблематичните си имена на модели в електрическата ера, като същевременно гарантира, че всеки модел обслужва различни нужди на клиентите. Въпреки че електрическият Golf е на хоризонта, ще има припокриване, което ще позволи на ID.3 и на електрическия Golf да съществуват едновременно за определен период, предоставяйки на потребителите разнообразни възможности.

Golf, който през 2024 г. празнува своята 50-годишнина, заема специално място като един от най-емблематичните модели на Volkswagen и остава основно предложение в гамата на марката. Решението за представяне на електрически наследник подчертава отдадеността на Volkswagen да запази наследството на Golf и да го адаптира към електрическото бъдеще. С повече от 37 милиона произведени бройки от 1974 г. насам, Golf е най-продаваният автомобил в Европа в историята.

Тъй като Volkswagen пренасочва фокуса си към електрификацията, очакванията са предстоящият електрически Golf да играе централна роля в стратегията на компанията да преустанови производството на двигатели с вътрешно горене в Европа до 2033 г. Ангажиментът към електрификацията се простира отвъд отделните модели, като Volkswagen потвърждава, че почитани обозначения като "GTI" и "R" ще се запазят дори в електрическата ера.

Докато ентусиастите очакват завръщането на електрическия Golf, Volkswagen има вълнуващи планове за други електрически модели. Очаква се по-късно тази година да дебютира ID.3 GTX - вариант на хотхеч без двигател с вътрешно горене. Освен това Polo ще бъде заменен от ID.2, а компанията активно работи по по-малък ID.1, който може да включва вариант GTI, отдавайки почит на своя предшественик - модела up! GTI. Цялостната електрическа стратегия позиционира Volkswagen в челните редици на развиващия се автомобилен пейзаж, съчетавайки наследство с иновации.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 залез виждам

    9 1 Отговор
    ментак, скъпотия и накрая ще ги купят китайците
  • 2 Въпрос

    6 3 Отговор
    волксваген утече?