Last news in Fakti

9 Февруари, 2024 10:15 2 217 7

Новата „петица“ комби се разделя с емблематична черта на модела

  • bmw-
  • 5 series-
  • i5-
  • touring

Поколението G61 няма да разполага с отварящо се стъкло

Новата „петица“ комби се разделя с емблематична черта на модела - 1

Още от първото поколение E34 Touring, собствениците на BMW 5 Series Touring разполагаха с една интересна функция, която се превърна в традиционна за модела, а именно да могат да отварят задното стъкло, без да отварят вратата на багажника. Тази функция е особено удобна за бързо товарене на предмети в товарното отделение, без да се налага да вдигате напълно капака.С представянето на новата Серия 5 Touring (G61) обаче тази функционалност вече няма да бъде налична, с което се слага край на тази дългогодишна традиция, срещана в модели като E34, E39, E61, F11 и G31.

В отговор до motor1, Александър Шмук, мениджър "Продуктови и технологични комуникации" в BMW Северна Америка, сподели, че решението за премахване на отделно отварящия се заден прозорец се дължи на елегантния, спортен, аеродинамичен дизайн на автомобила и наклонената линия на покрива. Включването на механизъм за независимо отваряне на прозореца би компрометирало вътрешния обем на багажното отделение.

Макар да е разбираемо, че от BMW са дали приоритет на товарното пространство пред тази функция, някои ентусиасти може би са били склонни да направят тази жертва. В края на краищата, новата 5 Series Touring предлага щедър обем на багажното отделение от 570 литра, който може да се разшири до 1700 литра при сгънати задни седалки.

Интересно е, че подобна ситуация се получи и при настоящата 3 Series Touring. Стефан Хорн, продуктов мениджър на автомобила, разкри през 2019 г., че инженерите на BMW е трябвало да убедят ръководството на компанията в Мюнхен да запази функцията за независимо отваряне на стъклото в модела G21:

"Това е донякъде пренебрегван аспект. Ние се застъпихме за нейното запазване - но е важно клиентите да са наясно с нея; в противен случай тя може да бъде преустановена."


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разочарован

    5 2 Отговор
    Сега как ще си товаря колците за домати...?

    Коментиран от #2

  • 2 Бай Ламби

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Разочарован":

    Ем сложи си багажник на тавана бре.Аз едно време там ги товарех коловете.Московеца изглеждаше с тях като ракетна установка.Май у мазата имам един багажник останал от едно време, ела щи го дам за без пари.Жа почерпиш.
  • 3 Ироничен

    2 0 Отговор
    Имам Ф11. Само веднъж проверих как действа. Изобщо не ми трябва.
  • 4 Тва е

    2 3 Отговор
    Тотален варел
  • 5 Циник

    2 0 Отговор
    "Новата „петица“ комби се разделя с емблематична черта на модела" - о, вече няма да иска ремонт на всеки 5,000 километра, който да струва 5,000 лева?? Ами браво, веднага си купувам.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.