Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 11:34 3 817 6

Подробно за новата Skoda Octavia

  • skoda-
  • octavia-
  • vrs

Фейслифтът носи някои промени

Подробно за новата Skoda Octavia  - 1

Skoda Octavia е подложена на цялостно обновяване, което я привежда в съответствие с най-новите тенденции и технологии в автомобилната индустрия. Черпейки вдъхновение от своите събратя от VW Group като VW Golf 8, Seat/Cupra Leon и Audi A3, Octavia приема подобрения, които да я задържат актуална още няколко години.

Една от най-забележителните актуализации е обновената предна част, характеризираща се с въвеждането на матрични LED фарове с нов дизайн и преработена радиаторна решетка. Новият дизайн е добавил и девет милиметра към дължината за достигане до 4698 мм. Новости открриваме и отзад, където откриваме обновен дизайн на светлините, както и нова брноя, както за лифтбека, така и за комбито.

В допълнение към екстериорните подобрения, Skoda представи редица нови линии на оборудване и варианти на интериорния дизайн за Octavia. Клиентите вече могат да избират между четири различни линии на оборудване, всяка от които предлага уникална комбинация от характеристики и стилистични елементи. В салона са налични девет "дизайнерски избора", които демонстрират засилено използване на устойчиви материали и предлагат високо ниво на персонализация.

Технологичният напредък е видим и в целия интериор на Octavia, като опцията за централен 13-инчов инфоразвлекателен дисплей поставя нов стандарт за моделната серия. Стандартното оборудване включва 10-инчов цифров кокпит и двузонов климатроник, осигуряваща повишен комфорт и удобство както за водача, така и за пътниците. Освен това в задното купе са интегрирани иновативни решения за съхранение, които позволяват на пътниците да прибират вещите си по време на пътуване.

За преработената Octavia Skoda предлага гама от четири допълнително разработени четирицилиндрови двигателя - по два бензинови и дизелови двигателя. Те покриват спектър от мощности - от 115 к.с. на двата двигателя от начално ниво до 265 к.с. в Octavia vRS. Напред във времето ще дебютира и 2.0 TSI мотор с 204к.с. и стандартно задвижване на всички колела. Модернизираната Octavia влиза в двигателната гама с 1,5-литров TSI бензинов двигател и 2,0 TDI дизелов агрегат, като и двата са съчетани с 6-степенна механична трансмисия. Подобно на по-силния 1,5 TSI със 150 к.с., базовият бензинов двигател се предлага по желание с DSG и мека хибридна технология. Със своите 265 конски сили топ бензиновият двигател в Octavia RS вече има 20 к.с. по-висока мощност от преди. Както и до сега, Octavia vRS се отличава с по-агресивен дизайн, ревизирано окачване и по-нисък клиренс, както и интериор с по-спортна насоченост.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 089954

    11 17 Отговор
    Много е хубава Октавията ! Сега вече със сигурност ще си поръчам Авенсис

    Коментиран от #3

  • 2 Браво

    15 7 Отговор
    ... 2,0 TDI дизелов агрегат ... това си е нормален двигател за тази кола. Трицилиндровия 1,5 бензин не бих си го взел, но дизелака става.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 грешка

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "089954":

    Отдавна няма Авенсис. Сега има Корола или Камри.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 1.5 ТСИ двигателя

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    трябва да си е 4-цилиндровия агрегат с изключванве на 2 от цилиндрите при ниски и частични натоварвания...
    Аз съм с 2.0 ТДИ 4х4 "вагон" - мести си се прилично колата...
  • 6 Тц-тц-тц

    0 3 Отговор
    Шкода спазиха традицията от предишните две поколения на Октавия, а именно при фейслифта да сменят фаровете с нещо, което сякаш е взето от склада на друг производител.