Last news in Fakti

1 Юни, 2024 12:00 3 105 4

Renault намери нов партньор за евтиния си електромобил

  • renault-
  • twingo-
  • партньор

Компанията е китайска

Renault намери нов партньор за евтиния си електромобил - 1

Renault съживява плановете си за електрически автомобили с разработването на ново поколение електрическо Twingo. За да гарантира достъпност и ефективност, френският автомобилен производител е сключил сделка с китайска инженерна компания като партньор в разработването.

"Това сътрудничество ще подобри времето за разработка и разходите ни", обясни говорител на Renault. Въпреки че инженерният опит ще дойде от Китай, Renault подчертава, че стилът на Twingo и усъвършенстваният инженерен проект ще останат здраво вкоренени във Франция. Производството ще се осъществява в Европа.

Подразделението за електрически превозни средства на Renault, Ampere, ръководи този проект. Тази новина идва малко след провалените преговори на Renault и Volkswagen относно съвместно предприятие за достъпно електрическо Twingo. От Renault уверяват, че решението им да си партнират с китайска компания е независимо от преговорите с Volkswagen.

Междувременно Volkswagen обяви плановете си за самостоятелно разработване на електрически автомобил за европейския пазар на стойност 20 000 евро, като набляга на високата степен на европейска локализация.

Главният изпълнителен директор на Renault Лука де Мео представи първоначалните планове за електрическото Twingo в края на миналата година. Европейската производствена база на автомобила все още се обмисля, като Словения е голяма възможност предвид съществуващия завод на Renault там, където се произвежда и настоящият модел Twingo.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ви ейгхт 5.7

    10 4 Отговор
    Аз китайски ребрандиране въшки на 5торна цена НЕ купувам само и само да пълня гушата на инвеститорите
  • 2 Кефи ме тази въшка

    8 1 Отговор
    Дано и докарат добри параметри.
  • 3 Къде отиваш

    1 1 Отговор
    Не знам кой е в борда на директорите на СТЕЛАНТИС и кой взима решения за инвестиции. Автомобилите на всички марки под тази шапка са бюджетни и не отличаващи се с каквото и да е. Но дизайна се харесва на клиента, цените са горе-долу ОК и автомобилите се продават. Компания която не се стреми да направи супер автомобил, просто бизнес.

    Коментиран от #4

  • 4 Не разбрах

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Къде отиваш":

    Какво общо има Стелантис с Рено !?