Last news in Fakti

21 Юни, 2024 13:34 3 534 9

Volkswagen завърши разработката на евтиния си електромобил

Volkswagen завърши разработката на евтиния си електромобил - 1

Разработката на достъпния електрически автомобил Volkswagen ID.2all е напълно завършена. Германският автомобилен производител се готви да покаже новия продукт преди края на годината, като гарантира, че е "дори по-добър" от концепцията.

Известно е, че новото превозно средство е базирано на модифицирана версия на платформата MEB и има пробег с едно зареждане до 450 км. Изпълнителният директор Томас Шафер каза, че новото електрическо превозно средство показва посоката в която компанията иска да поеме.

Volkswagen завърши разработката на евтиния си електромобил

Очаква се новият ID.2all от Volkswagen да струва от 25 хиляди евро. Освен това, след като върна бившия дизайнер на Bentley и Audi Андреас Минд миналата година, с този модел автомобилният производител се стреми да обнови дизайна на следващото поколение електрически превозни средства.

След завършване на дизайна на новия електромобил, Минд заяви, че производствената версия е "дори по-добра" от концепцията. „Наистина го харесвам и това е една от причините да съм толкова оптимистично настроен за нашето бъдеще “, каза още Минд.

Volkswagen завърши разработката на евтиния си електромобил

Шефът на дизайна добави, че новата кола ще бъде уникална от самото начало. Според Минд интериорът на базовия електрически автомобил има „нов дизайнерски език“ с елементи, които отразяват миналото.

Една от най-интересните функции са различните режими на шофиране, които придават "проблясък от миналото" с класически или винтидж режими. Classic идва от ерата на Beetle, докато Vintage разполага с дисплей, подобен на Golf.

Новият изцяло електрически автомобил Volkswagen ID.2 на стойност €25 000 ще бъде един от десетте нови електрически автомобила, които автомобилният производител ще пусне на пазара до 2027 година. Той ще се присъедини към ID.3, ID.4, ID.5, ID.6, ID.7 и ID.Buzz.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бен

    15 10 Отговор
    Да си го карат този електрически кенеВ!!! VW отдавна вече нямат истински автомобили.
  • 2 мани беги

    20 6 Отговор
    за €25000 все още може да се намери имот на морето ни ... а тоя ел. варел на 4 колелета го оставям на лумпените
  • 3 Калитко

    12 8 Отговор
    Че кой купува електрички вече?
  • 4 тъй шъй

    9 8 Отговор
    Отново ще опитат да ги налагат със сила. Един Ярис хибрид 130кс харчи под 4 градско. Струва доста по-малка от това елтворение. Кой ще си купи такова. Даже и да е 2/3 от цената на Яриса, пак е безумие. А ако нямаш къде да го включиш вечер, към засега евтин ток, е още по-безумно. Преди си мислех, че елкарите стават за градско. Вече ми си струва, че и за това не стават. А и тази цена е само 3500€ повече от Дачия Спринг.По-скъп ще бъде.
  • 5 Дфен

    6 3 Отговор
    До скоро се мъчиха с рено да направят общ за 20 хил.евро а сега сами го направиха за започва от 25 голям напредък имат.
  • 6 факуса

    3 3 Отговор
    ха ха евтино,за кого
  • 7 Онуфри

    5 7 Отговор
    Отвън грозно като BYD Delphin , отвътре обичайно като MG 3.Накрая има батерия за 450 километра при идеални условия.
  • 8 КондЮ

    6 5 Отговор
    Не мерси, ще си карам бензиновата кола... За тази нямам пари... 25000 след 3 години ще е 9000 амаа никой няма да иска да я купи...
  • 9 Смех

    1 1 Отговор
    Тая консерва?