25 Юли, 2024 10:17 1 378 3

Новото Renault Twingo ще се прави в Словения

  • renault-
  • twingo-
  • словения

Серийният вариант ще се появи през 2026-та

Новото Renault Twingo ще се прави в Словения - 1

Renault възнамерява да възроди емблематичния модел Twingo като изцяло електрически градски автомобил. Производството е планирано за Словения през 2026 г., а очакваната начална цена е под 20 000 евро. Това агресивно ценообразуване поставя новото Twingo като пряк конкурент на други малки електрически автомобили като Fiat Panda и Hyundai i10.

Решението за производство на Twingo в Словения е стратегически ход на Renault, който осигурява конкурентно предимство и стимулира местната икономика. Заводът ще претърпи значителна модернизация, за да може да приеме новия модел.

Говори се, че визуално новото Twingo ще запази характерната форма на своя предшественик, предлагайки позната, но модерна естетика. С акцент върху достъпността и ефективността, електрическото Twingo има за цел да завладее значителен дял от растящия пазар на градски автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мухаа ха!

    7 3 Отговор
    Словения- модерни автомобили, в България Ганчо гугларски- колелета.

    Коментиран от #2

  • 2 Кой за каквото учил

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Мухаа ха!":

    Ти, конкретно, за какво си учил? Разви ли се в тази област или някой ти беше виновен?
  • 3 Ония с Фордо

    5 4 Отговор
    Защо постоянно възстановяват (възкресяват) производството на непопулярни модели автомобили с ток ?