30 Август, 2024 12:01 1 890 1

Mercedes EQS ще бъде наследен от електрическата S-Klasse

  • mercedes-
  • eqs-
  • s-klasse

Версията с ДВГ ще споделя вънншния си вид с модела на ток

Mercedes EQS ще бъде наследен от електрическата S-Klasse - 1

Mercedes-Benz обяви, че планира да предлага както двигател с вътрешно горене, така и електрическо задвижване за предстоящото поколение на S-класата. Това решение бележи отклонение от сегашния EQS, който се очаква да бъде спрян от производство след едно поколение.

Бензиновите и електрическите версии на следващото поколение S-Klasse ще имат сходен дизайн, както отвътре, така и отвън. Те обаче ще бъдат изградени на различни платформи, като моделът с двигател с вътрешно горене ще използва актуализирана версия на настоящата архитектура MRA, а електрическият модел - архитектурата MB.EA Large.

Докато EQS е критикуван за своята външност, следващото поколение на S-Klasse се очаква да приеме по-изтънчен и елегантен дизайн. Електрическата версия вероятно ще се възползва от предимствата на платформата MB.EA, като например увеличено вътрешно пространство и подобрена ефективност.

Очаква се следващото поколение S-Klasse да получи фейслифт през 2025 г., последван от въвеждането на електрическата версия. Електрическият модел вероятно ще се отличава с 800V електрическа архитектура, позволяваща значително по-бързо зареждане до 10-80% само за 21 минути. Освен това нова химическа технология на батериите може да осигури допълнителен пробег.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бен тен

    2 0 Отговор
    Сетиха се че с дизайна не бива да експериментират.