11 Септември, 2024 10:13 1 210 0

Nissan Qashqai скочи с бънджи и влезе в Книгата на рекордите на Гинес (ВИДЕО)

  • nissan-
  • qashqai-
  • бънджи-
  • гинес

Кросоувърът беше вдигнат на височина 65 метра и спуснат надолу

Nissan Qashqai скочи с бънджи и влезе в Книгата на рекордите на Гинес (ВИДЕО) - 1

Кросоувърът Nissan Qashqai постави необичаен рекорд в Книгата на Гинес. Колата „скочи“ с бънджи, като преди това бе вдигната на 65 метра височина. Подготовката на каскадата отне само месец и ще бъде част от рекламната кампания на новия Qashqai. Планирането и организацията на скока е извършено от Nissan France, агенцията FUSE, Nissan United, както и няколко екипа от техници на BBC.

Така Nissan постави рекорд в Книгата на Гинес за „най-висок бънджи скок с кола“. За да направи това е изработена специална клетка с кросоувъра Qashqai вътре, която е повдигната с кран на височина от 65 метра, като преди това е демонтиран интериорът на колата и остават само седалката на водача и таблото. Самата „клетка” е проектирана по такъв начин, че да може да издържи тежестта на колата както в хоризонтално положение, така и под ъгъл от 45 градуса, необходим за подаване на необходимия импулс преди скока.

В колата е и френският състезател и каскадьор Лоран Ласко. След като повдигна платформата до необходимата височина, операторът на крана отвори вратата на „клетката“ и кросоувърът премина в свободно падане. От съображения за безопасност, Qashqai е окачен на цели осем колана, което позволява да се контролира колко ниско и колко бързо ще падне колата. След като кросоувърът се поклати малко във въздуха, той беше безопасно свален на земята, а официалният представител на Книгата на рекордите на Гинес Прав Пател записа нов и единствен досега рекорд.

Каскадата е заснета в покрайнините на Париж с участието на Nissan France, агенции FUSE, Nissan United и технически екипи на BBC. Скокът е част от нова телевизионна кампания за новия Qashqai, който ще дебютира по екраните през септември. В Европа кросоувърът може да бъде само във версия хибрид. Първоначалните версии са оборудвани с 1.3-литров бензинов турбо двигател (140 или 158 к.с.) с 12-волтов стартер-генератор, по-скъпите опции са снабдени със собствена система e-Power с 1.5-литров четирицилиндров турбо мотор (157 к.с.) и електрически мотор с мощност 190 конски сили.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА