Last news in Fakti

26 Май, 2014 11:27 29 289 11

Златан Ибрахимович се кипри в Porsche 918

  • porsche-
  • 918 spyder

Звездата на шведския национален отбор по футбол и ПСЖ Златан Ибрахимович бе засечен от фенове в Стокхолм зад волана на новата си придобивка - суперхибрида Porsche 918 Spyder. Моделът се смята за наследник на легендарната Carrera GT, в каквато загина актьорът Пол Уокър.

Цената на 918 Spyder в Швеция не е известна. В Германия обаче хибридното Porsche струва €768 000. Това дава известна представа за сумата, с която са намалели спестяванията на Ибрахимович.

918 има 4.6-литров V8 с мощност 608 к.с., подпомаган от два електромотора със 156 и 129 коня. Резултатът е 2.8 секунди за ускорение от 0 до 100 км/ч, и 7.9 - до 200 км/ч. Въпреки това суперхибридът харчи колкото Toyota Prius - 3.3 л/100 км.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    6 3 Отговор
    Като има пари, защо да не си прави гъдел на егото...
  • 2 IVAN

    2 9 Отговор
    NE E LUD TOZI DETO QDE BANICATA A TOZI KOITO MU Q DAVA
  • 3 Симеон Тасев

    0 8 Отговор
  • 4 Shmeker

    9 3 Отговор
    Златан е фен на Порше. Преди тази имаше Карера ГТ.
    Все най-култовите модели избира
  • 5 ярослав станчев

    11 4 Отговор
    Този босненец е л...о и като играч и като човек.Поне така казват колегите му и треньорите.Навсякъде където е отишъл винаги се изпокарва с играчи и ръководство.И винаги първи бяга,когато отбора затъне.Най-ярък пример беше като игра в Ювентус.Щом свършиха парите и Юве го натириха в серия Ц,тоз кавал първи бега.
    Колата е супер,но същото не може да се каже за шофьора.

    Коментиран от #7

  • 6 vertu

    6 2 Отговор
    Питат Златан Ибрахимович.
    Какво купи на приятелката си за рождения ден?
    -Нищо тя си има Златан.
  • 7 Maurice

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "ярослав станчев":

    Първо като играч е най-добрият таран през последните няколко години. Факт е, че става голмайстор където отиде(изкл. Барселона) и е печелил първенствата в Холандия, Италия, Испания, Франция. Второ, от Юве не е бягал заради липса на пари, а не му се играеше в Серия Б. И с нац. отбор на Швеция се представя повече от добре.
  • 8 Рашко Ломския

    6 1 Отговор
    Това е найдобрия автомобил. По книжка разхода му е 3 литра, но дори и 13 да е пак е нищо за с 880к.с. невероятна динамика и колата освен, че е супер бърза за драг, няма аналог и на завоите. Държи рекорда на Нюрбург ринг. Уникален автомобил, но има един кусур, много е скъпа.
  • 9 Shmeker

    3 0 Отговор
    Не е най-добрия автомобил, по-скоро е най-добрия спортен автомобил. Но не се знае като му се свърши тока какво става с динамиката

    Най-добрият автомобил е различен за всеки. Повечето хора искат комби или мини-ван, някои се кефят на SUV, джипки и т.н.
  • 10 brum brum

    2 1 Отговор
    Тц, тц, тц....Ибра 918 Spyder, Самуел с Bugatti (http://fakti.bg/avto/35052-samuel-eto-o-na-shoping-s-bugatti), Роналдо с Aventador (http://fakti.bg/avto/30579-kristiano-ronaldo-si-podari-aventador) + Ferrari 599 GTB Fiorano, Bentley Continental GT Speed, Porsche Cayenne Turbo, Rolls-Royce Phantom, Audi R8, BMW X5 4.8 iS, Bentley Arnage, Ferrari F430 и Porsche 911 Turbo....
    Ех...ама, че тъпи тези бе! Не са ли чивали за GTR?
    От 0-300км/ч за 7 сек и максимална скорост 2-ра космическа, а цената, цената! - Джобните за уикенда на гаджето!
    Доше? Мухахахаааа.....ах!

    Коментиран от #11

  • 11 Maurice

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "brum brum":

    Истината е в това, че колата е твърде евтина. Ако тази кола струваше 500К еврака, щяха да се избият за нея. Тези обикновени циганета страдат от комплекса на малкия си мозък и наваксват със скъпи коли, силиконови курви и т.н. Та като казваш за колите на Роналдо, дали гелосания е влизал с 200 в завой? Какъв е смисъла да караш супер спортен автомобил........... с 200 не магистралата?? Карането на спортния автомобил е с цел увеличаване на адреналина, а този израстнал в мизерия и безпаричие португалски циганин вдига адреналина като си види банковата сметка. Иначе е добър продукт на лабораторията на д-р Еуфемиано Фуентес, както и 2/3 от отбора на Реал.