Last news in Fakti

18 Август, 2014 17:56 1 239 2

Щонов възложи на БЕХ преустановяване на действия по проекта „Южен поток“

  • щонов-
  • бех-
  • проекта-
  • южен поток

БЕХ да съдейства на ЕК

Министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов възложи на Българския енергиен холдинг преустановяване на всички действия по „Южен поток“ докато проектът не отговори на законовите изисквания на Европейската комисия.

С писмо служебният министър уведомява енергийния холдинг да бъде прекратено възлагането на всички тръжни процедури, както и сключването на договори по проекта „Южен поток“. След заседание на 11 август 2014 г. Българският енергиен холдинг взе решение и да не участва в увеличаването на капитала на проектната компания „Южен Поток България“ АД, за което е дадено решение на министъра на икономиката и енергетиката от 11.12.2013 г.

Васил Щонов задължава енергийния холдинг да окаже пълно съдействие на Европейската комисия по въпросите, свързани с наказателната процедура до привеждането на проекта в съответствие с европейското законодателство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ђъъъъ

    0 0 Отговор
    Връщат жеста за взетите " зелени гущери" от съответната фондация на съответната страна.
    Едните били предатели / социалистите "боклуци" /, а протестърите "умни и красиви" какви са , ако не същото ?
  • 2 ххх

    0 0 Отговор
    ЕК е толкова лицемерна,че комунягите на ,,бай Тошо,, бледнеят пред действията и похватите и.
    Накрая всички от ЕС ще плащаме за газа който се получава в Европа от Русия през американски посредник , на двойни и тройни цени.
    Сложат ли американците посредник между Русия и ЕС и войната в Украйна ще свърши.