Last news in Fakti

10 Януари, 2015 16:54 1 107 0

Пореден протест на надзирателите

  • надзиратели-
  • протест-
  • пореден-
  • затвори

Представители Синдиката на служителите в затворите в България се срещнаха днес с министъра на правосъдието Христо Иванов

Пореден протест на надзирателите - 1
Снимка: МП

Надзирателите в затворите за пореден път излязоха на протест, за да поискат по-добри условия на труд.

През 2014 година станаха факт промени в Закона за МВР, според които трябва да се плаща извънредния труд и нощния труд на работещите в затворите. Това и към момента не се случва, тъй като необходимите 10 милиона лева не са предвидени в закона за държавния бюджет.

Представители Синдиката на служителите в затворите в България се срещнаха днес с министъра на правосъдието Христо Иванов, но след срещата за пореден път стана ясно, че колкото и да са основателни техните искания няма как да бъдат изпълнени веднага. Главният директор на дирекция „Изпълнение на наказанията“ обаче трябва до 16 януари трябва да изготви план за административни, финансови и организационни мерки за оптимизиране на дейността и разходите на дирекцията. На 19 януари синдикатът е поканен в Министерството на правосъдието за обсъждане на този план.

„Ние оценяваме като изключително важни проблемите на охранителния състав, на хората, на които разчитаме да осигуряват сигурността в местата за лишаване от свобода. Ще се опитаме да търсим решения, включително и чрез оптимизация на администрацията в тези структури“, каза след срещата министърът на правосъдието Христо Иванов.

Протестът пред правосъдното министерство прерасна в шествие, а недоволните служители на затворите преминаха покрай финансовото министерство и Министерски съвет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА