29 Юли, 2024 17:45 1 361 3

Властите предложиха 22% увеличение на заплатите на стачкуващите лекари стажанти

  • великобритания-
  • лекари-
  • стачка-
  • заплати-
  • увеличение-
  • протест

Британската медицинска асоциация препоръча на своите членове да се съгласят с предложението на новото лейбъристко правителство

Властите предложиха 22% увеличение на заплатите на стачкуващите лекари стажанти  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Лекарите стажанти в Англия са близо до приемането на предложението на правителството за увеличаване на заплатите им с 22,3% за 2 години. Това съобщи вестник The Times, според който подобна стъпка може да доведе до прекратяване на стачките, които продължават вече 1,5 години.

Според изданието, Британската медицинска асоциация (BMA), която представляваше интересите на лекарите стажанти, препоръча на своите членове да се съгласят с предложението на новото лейбъристко правителство. Първоначално стачкуващите поискаха увеличение на заплатите с 35%, което според тях би компенсирало намалението на заплатите с 26% в реално изражение през последните 15 години. Както предишното правителство на консерваторите, така и опозиционният кабинет в сянка на Лейбъристката партия нарекоха такова увеличение невъзможно.

Според вестника, тежестта върху бюджета в резултат на това увеличение на заплатите ще бъде около 1 млрд. паунда (1,3 млрд. USD).


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    0 4 Отговор
    Бритишите са масово болнави от новия ГРИП. Ганчо септември да вади маските.
  • 2 Новичок

    2 0 Отговор
    До Авторката ,за да прочетеш коментара ми натисни ТУК...
  • 3 Пловдив

    2 0 Отговор
    Зачетох се. Оказа се, че много ни интерисуват стажант лекарите в Обединотото Кралство. Явно Милена Богданова събира парички за море или ще прави зимнина и просто пише. Ще взема пак да прочета статията, искам да я наизустя.