Last news in Fakti

16 Февруари, 2015 13:21 2 365 1

Уолстрийт джърнъл: България и Казахстан са данъчен рай

  • българия-
  • казахстан-
  • данъци-
  • приходи-
  • данъчен рай

България и Казахстан са данъчен рай. Това е показва изследване на влиятелният американски делови в. „Уолстрийт джърнъл“.

Това са резултатите от последното проучване на американската компания AIRINC. Тя е специализирана в анализ на данни за международна мобилност. За целта от AIRINC са проучили данъчното облагане на 125 държави. След анализ са изготвили класация на кои страни предлагат определени предимства за чужденците при плащането на данъците. Проучването също така е отбелязало и държавите с най-непривлекателно данъчно бреме за чужденците.

От класацията става ясно, че най-добрите местата като ниско данъчно бреме са България и Казахстан. Двете могат да се похвалят с плосък данък върху доходите в размер на 10 на сто.

След тях се нареждат Гватемала с 11,5%, Русия -11,7%, Боливия – 14,2%, Мавриций, Хонконг и Сърбия с 15%.

Словения с максимална ставка от 61,1% върху доходите и Белгия с 59,60% пък оглавяват листата на най-непривлекателните държави с високо данъчно бреме за чужденците. След тях се нарежда Португалия с 59,1%, Финландия – 56%, Франция -54,1%, Швеция -52,9% и Ирландия -52%.

В Испания квалифицирани чужденци плащат данък в размер на 24,75% от брутния доход за първите 5 години, което е значително по-ниска от максималната ставка в размер на 51.9% на сто. В Япония чужденците също се ползват с редица данъчни облекчения, както и в Словения, припомнят от AIRINC.

Високите данъци в Швеция пък се компенсират от високото качество на предлаганите социални услуги като образование и здравеопазване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скептик

    0 0 Отговор
    Може да е рай, но в рая трябва да си мъртъв. Затова усилено се работи по въпроса.