17 Февруари, 2015 14:16 2 020 0

Мариета Захариева оглави Агенцията за малките и средни предприятия

  • мариета захариева-
  • изпълнителна агенция-
  • малки-
  • средни-
  • предприятия

За изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия е назначена Мариета Захариева, съобщиха от Министерството на икономиката. Това е станало със заповед на министъра на икономиката Божидар Лукарски, съгласувана с премиера Бойко Борисов.

Г-жа Захариева има над десетгодишен управленски, маркетинг и административен опит в сферата на международните икономически отношения и бизнеса. Завършила е Колеж по „Бизнес и финанси“ към 2-ро СОУ „Академик Емилиян Станев“. Има бакалавърска степен по специалност „Финанси“ и магистърска степен по специалност „Маркетинг“ от Университета за национално и световно стопанство в София, както и по специалност „Финанси“ от Стопанска академия „Димитър Ценов“ в Свищов.

Работила е на ръководни позиции в Първа инвестиционна банка и в Банка ДСК. Заемала е поста на изпълнителен директор на Асоциацията на българските износители. Има пет години академичен опит като преподавател в Нов български университет и в Международно висше бизнес училище – Ботевград. Участвала е в реализирането на редица европейски проекти и инициативи за подпомагане и насърчаване на бизнеса.

Мариета Захариева е силно национално ангажирана с отношение към развитието на българското общество, мотивирана е да работи за прилагане на ефективни мерки в подкрепа на българското предприемачество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА