Last news in Fakti

24 Април, 2015 10:49 784 0

Калфин е новият председател на надзора на НОИ

  • ивайло калфин-
  • председател-
  • надзора-
  • нои

Негови заместници ще бъдат изпълнителният секретар на КНСБ Ася Гонева и Стефан Василев от Асоциацията на индустриалния капитал

Калфин е новият председател на надзора на НОИ - 1
Снимка: БТА

На свое заседание, проведено вчера, Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) избра ново ръководство - председател и двама заместник-председатели.

За председател бе избран Ивайло Калфин, вицепремиер и министър на труда и социалната политика като представител на държавата в ръководния орган на институцията. Негови заместници ще бъдат изпълнителният секретар на КНСБ Ася Гонева и Стефан Василев от Асоциацията на индустриалния капитал.

Съгласно разпоредбите на Кодекса за социално осигуряване, председателството на Надзорния съвет на НОИ е с мандат една година и се предава на ротационен принцип между трите страни, участващи в него – изпълнителна власт, работодатели и синдикати. През последната една година председателският пост се заемаше от Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА