Last news in Fakti

2 Юни, 2015 21:22 1 399 0

Словакия предлага на Русия съвместен газов проект с България, Румъния и Унгария

  • словакия-
  • русия-
  • проект-
  • турски поток-
  • газопровод
Словакия предлага на Русия съвместен газов проект с България, Румъния и Унгария - 1
Снимка: Пресслужба Руска федерация

Словакия е предложила на Русия съвместен проект с България, Румъния, Унгария и ЕС, който да е свързан с "Турски поток".

Това съобщи на пресконференция в москва премиерът на Словакия Роберт Фицо, след срещите си с Дмитрий Медведев и Владимир Путин, съобщи агенция ТАСС.

"Предлагаме на Русия проект, който трябва да е съвместен с България, Румъния, Унгария и Словакия и с участието на Европейския съюз. Това е свързани с руско-турския маршрут, който трябва да бъде приключен през 2016 г.", заяви Фицо. По думите му това трябва да се осъществи при участието и подкрепата на ЕС.

"Всяко правителство на Словакия трябва да гарантира, че тръбата, която минава през нейната територия, да не остава празна", отбелязва премиерът. Той допълни, че страната му не може да се меси в руско-украинските отношения, включително и в газовия сектор. "Но не можем спокойно да седим и да чакаме Украйна да отпадне от газопреносната система. Затова значимостта на проекта ще се увеличава с напредването на реализирането на "Турски поток". Такива проекти може да се реализират само въз основа на доворките между тези четири държави, както и с участието на Русия. Отговорността ни кара да търсим алтернативни решения на въпроса", заяви Фицо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА