10 Юни, 2015 12:17 1 025 0

Миньорите отново са в стачна готовност

  • тец-
  • миньори-
  • кевр-
  • цени

Миньорите са в стачна готовност. Това стана ясно днес малко преди началото на общественото обсъждане на цените на топлоенергията в Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Синдикатите са изпратили декларация до Комисията за енергийно и водно регулиране, както и до енергийното министерство.

Трите теца в Маришкия басейн - двата американски и държавният "Марица Изток 2", дължат на мините над 330 млн. лв..

Шефът на миньорската асоциация към КТ "Подкрепа" Владимир Топалов заяви, че в момента няма средства за нормалната работа на "Мини Марица изток".

Изпълнителният директор на дружеството инженер Андон Андонов каза, че при него не е постъпвало уведомление от синдикатите за подготвяна стачка. Той отказа повече подробности за финансовото състояние на дружеството с мотива, че това може да попречи на даването на банкова гаранция за кредит на БЕХ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА