Last news in Fakti

3 Юли, 2015 22:54 1 812 2

Италианската Saipem се прехвърли от Южен на Турски поток

  • saipem-
  • южен поток-
  • турски поток-
  • газ-
  • газопровод
Руският премиер Дмитрий Медведев е разрешил на двата кораба на италианската компания Saipem да навлязат в руски води, за да започнат работа по Турски поток, съобщава Интерфакс. 

Анализатори припомнят, че полагането на дъното по Черно море се очакваше да започне през юни, а забавянето е по вина на руската администрация.

Saipem беше наета за изграждане на газопровод по дъното на Черно море в рамките на проекта "Южен поток". Договорът й беше за 2 млрд. евро. В момента не е ясно колко ще получи компанията за участието й в Турски поток. Saipem трябва да получи компенсации от Русия и заради проваления Южен поток. 

След отказа на Русия от реализацията му,  договорът с италианската компания не беше разтрогнат, а на компанията беше предложено да се включи в алтернативното трасе.

Москва се отказа през декември 2014 от "Южен поток" (газопровод, който би извършил доставката на газ за страните от ЕС, заобикаляйки Украйна) и договори нов проект с Анкара, наречен "Турски поток".
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 даа

    0 1 Отговор
    А БЪЛГАРИЯ ОСТАВА НА СУХО,ЗА ДА ОДИШЕ НА АМЕРИКАНЦИТЕ