Last news in Fakti

11 Август, 2015 09:57 1 362 0

Google става Alphabet Inc.

  • google-
  • alphabet inc.-
  • акции-
  • структура
Google става Alphabet Inc. - 1
Снимка: АП/БТА

Американският интернет-гигант Google променя организационната си структура. Ще бъде създадена нова холдингова компания Alphabet Inc. (буквално Азбука), и Google ще бъде нейна 100% дъщерна компания, предаде Си Ен Ен.

Новината беше съобщена от основателите на Google Сергей Брин и Лари Пейдж в блога на компанията. Веднага след новината акциите на интернет – гиганта скочиха с 5%.

Пейдж ще продължи да е изпълнителен директор на Google и ще оглави Alphabet, Брин ще е президент на Alphabet.

Новата юридическа и оперативна структура ще се създаде постепенно през следващите месеци, става ясно от съобщение на Google до американската комисия за ценните книги и борсите (SEC).

Всяка акция на Google ще бъде автоматично превърната в акция от Alphabet със същите права и параметри.

От документите става ясно, че Google ще е най-голямата структура в новия сегмент заедно с YouTube и Android. От него ще бъдат отделени по-малките компании като Calico, Nest , Fiber, инвестиционното подразделение Google Ventures и Google Capital ще се управляват независимо от основния бизнес.  

Трансформацията ще позволи на интернет – гиганта да запази водещата си роля в разработването на софтуер и усъвършенстването на услугата за търсене в глобалната мрежа.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА