Last news in Fakti

24 Август, 2015 10:03 1 717 0

Ведомствените бензиностанции не продават горива

  • горива-
  • бензиностанции-
  • ведомствени-
  • не продават

Няма как да се правят проверки на обекти, които не са търговски, а ведомствените бензиностанции не продават горива. Те имат за цел да обслужват само собственото производство. Това заяви пред БНР Радослав Христов от Асоциацията на зърнопроизводителите. Той отхвърли обвиненията на Петролната и газова асоциация, че обектите за зареждане на земеделска техника са се превърнали в обекти за търговия на дребно:

Моля, г-н Делчев да ми каже къде са, че искам да си заредя и аз такова гориво – с 50 ст. по-евтино, защото не знам. Ако има и г-н Делчев ги знае, нека прати списъка в НАП, да отидат и да ги затворят!

Христов заяви, че Петролната и газова асоциация е започнала "атака" срещу зърнопроизводителите още миналия ноември с обвинение, че продават некачествени горива, а след това – контрабандни:

Тяхната асоциация, където членуват 10-12 големи компании, държат 99% от пазара. Всичкото контрабандно гориво се разпространява чрез тяхната асоциация в техните търговски обекти.

Зърнопроизводителите купуват горивата от Българската петролна и газова асоциация и ги слагат в свои съдове за съхранение, обясни Христов:

Тъй като си е за моя нужда, няма кой и защо да ме контролира, след като в документа, с който съм си купил горивото е отразено, че аз съм си платил всичкия акциз и ДДС. Държавата от там нататък няма какво да търси от мен.

Браншът се надява, че изискването за монтиране на измервателни уреди на съдовете за зареждане на земеделската техника ще отпадне, каза Радослав Христов. Срокът за това беше удължен до 31-ви октомври

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА