30 Септември, 2015 19:13 2 142 0

Нели Кордовска напуска БНБ

  • нели кордовска-
  • напуска-
  • бнб

Нели Кордовска, главен директор на управление „Банков надзор” в БНБ, е подала молба за напускане, считано от 1 октомври 2015 г., която е приета. Това съобщиха от БНБ.

Стартирана е процедура за избор на неин заместник като заместник-председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Нели Кордовска работи в управление "Банков надзор" на БНБ от 1992 година. Между септември 2001 година и 2006 година, тя е изпълнителен директор на Банковата консолидационна компания и ликвидатор на дружеството.

Кордовска е била клиент на КТБ и е успяла да изтегли парите си от фалиралата банка, само ден преди да бъде поставена от БНБ под особен надзор.

Името на Кордовска се появи покрай скандалите с КТБ,с твърдения, че тя е разрешила на квесторите от името на Фонда за гарантиране на влоговете да бъдат променени условията по договорите на 1000 депозанти в обявената в несъстоятелност КТБ, за да получат по 100 хил. евро обезщетения, на каквито не са имали право.



 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА