6 Октомври, 2015 20:18 2 038 0

Застрахователи се скараха за обезщетенията при катастрофи

  • катастрофи-
  • обезщетения-
  • застрахователи

Една от спорните поправки в Кодекса по застраховането е възможността гаранционният фонд, от който се изплащат обезщетенията при катастрофи, да определя стойността на неимуществените вреди, настъпили вследствие на злополуки. Това съобщи за "Хоризонт" председателят на асоциация "Застрахователна сигурност" Юри Тодоров.

Тоест, създава се условието, гаранционният фонд да изпълнява ролята на съдник и да казва - "Определяме за една ръка да се плаща от пет до 15 хиляди лева и повече не може да се плати", посочи Юри Тодоров. Моята ръка например не струва толкова, колкото на един музикант или на един художник.

Така, че това е много трудно и не ми се струва правилно да се дават такива възможности на гаранционния фонд, той да си изработва такава методика и да казва: "Повече от това няма да плащаме" или "Това е максимумът", посочи Юри Тодоров.

Промените в автомобилното застраховане ще задължат шофьорите заедно с Гражданската отговорност да заплащат и вноските към гаранционния фонд, които бяха задължение на застрахователите, посочи още Тодоров.

Според него това е все едно да накарате всеки един, който спестява в банката да плаща 10 лева в гаранционния фонд на банките,  а не банките да го внасят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА