Last news in Fakti

3 Септември, 2021 21:30 1 916 7

БХРА, БАЗ и СЗБ: Предложените здравни мерки трябва да са съпроводени с обезщетения

  • бхра-
  • баз-
  • сзб-
  • обезщетения

Към настоящият момент реални действия в тази посока липсват, смятат от бранша

БХРА, БАЗ и СЗБ: Предложените здравни мерки трябва да са съпроводени с обезщетения - 1
Снимка: БГНЕС

"Здравето на българските граждани, на нашите служители и клиенти е най-важното и винаги сме го поставяли на първо място. Вярваме, че здравните власти имат нужните компетенции, за да налагат здравни мерки, които са в защита на интереса на всички членове на обществото.

Но сме категорични, че тези здравни мерки трябва първо да бъдат обсъдени с бизнеса, който засягат и задължително да бъдат съпроводени с икономически мерки за бизнеса и служителите. Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българска асоциация на заведенията (БАЗ) сме категорични, че здравни мерки трябва да са придружени задължително със съответните компенсации и обезщетения, които са предварително обсъдени с бранша, ясни и обявени в момента на влизане в сила на здравните мерки. За да са наясно хората какво ги очаква, а не да тръпнат какво решение ще вземе чиновникът за бъдещото оцеляване.

Към настоящият момент реални действия в тази посока липсват. Затова обявяваме че ще защитим интереса на служителите и бизнеса си с всички разрешени средства, стачки, блокади и гражданско неподчинение на закона до решаване на въпроса за оцеляване на бранша и правото ни на труд", подчертават от БХРА, СЗБ и БАЗ.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 2 Отговор
    Не ви щем нито мерките,нито подаянията.
  • 2 ЕСЕМЕСА

    2 6 Отговор
    Пари нема, действайте.
    Хитлера занесе вече ...пликовете с..."Ром и Пури" на фатмака
  • 3 Дедо Пенс

    2 0 Отговор
    Парица е царица-рекъл е Бай Ганьо
  • 4 Кви обещетения

    2 5 Отговор
    Има страхотен вариант който ще бъде предложен от Здравното министерство и регионалните Здравни инспекции. Всички служители на кръчми, кафенета и чалготеки да бъдат записани, данните им да бъдат вкарани в системата! Също ще има и проверки по заведенията и на техните клиенти също. И когато се препълнят КОВИД отделенията в страната , когато тези потърсят лекарска помощ да бъдат препращани в частни болници! Там ще си плащат всеки легло ден, разходи за изследвания, консумативи и медикаменти. Така че отсега трябва да знаят да имат заделени 15-20 хил.лв. Защото и сега леглата в КОВИД отделенията в болниците в страната са почти запълнени. Така е най справедливо и няма да бъдат затваряни след като за тях здравето е на заден план!
  • 5 Богатите пари

    4 0 Отговор
    си имат. Краднали са навреме. Ще оцелеят. А бедните, които разчитат на "заплата" да му мислят. Гладът ще промени света. Този холокост с Ковид е планиран от хора, които не знаят какво е глад и лишения. Това ще им обърка плановете.
  • 6 Цинизъм

    3 1 Отговор
    В капитализма не ви се дължат обезщетения-държавата с нищо не ви е длюжна, вие не сте държавно предприятие произвеждащо краен продукт, или стока от първа необходимост.
    Винаги може да се насочите към доставка по домове.
    Лятото курортите такова дране падна, че си избихте парите за една година напред.
    Второ огромна грешка за Бюджета са максимални пенсии 1500 лева.
    Получавал си между 6 или 12 000 лева, осигурявал си се 8%-останалите 8 ги плаща работодателят на 3000 сега искаш 1500 лв. 9000 си прибирал чисти, необлагаеми в джабчето-не си помислил за частен фонд, защото 3000 е облагаем максимум.
    Какъв им е приносът, че да искат максимални пенсии-тарикати.
    Едва когато въведете прогресивен данък, тогава може държавата да плаща максимални пенсии.
    Да не говорим за милионерите, които са се осигурявали само на 3000 лева, или са внасяли месечно в бюджета едва 240 лева, и сега искат пенсии от 1500 лева.
    Това не е справедливо.
    Въвеждате прогресивен данък, който стига до 50% и т.н.
    В момента бедният плаща на богагия.
    Лекари-за да лекувал, което му е работата -хиляда лева, те на първа линия са и таксита, шохьори градски транспорт, продавачи, фризьори, пожарникари.
    Дайте хиляда лева на всяка семейна единица, за да може хората да си гупят лекарства за елементарин грип, а не всичко да пишете ковид.
  • 7 ТУНЕЯДЦИ

    1 0 Отговор
    БХРА, БАЗ и СЗБ , трябва да се закрият