Last news in Fakti

7 Декември, 2015 10:33 742 0

Миньорите от Черно море пак на бунт

  • миньорите-
  • черно море-
  • бунт
Миньорите от Черно море пак на бунт - 1
Снимка: Gramofona.com

Поредно напрежение в мина „Черно море”. Рудничарите отново не са получавали заплати, съобщи Gramofona.com. Последните възнаграждения, които са им изплатени са за септември, потвърди информацията и Чавдар Микулашев от КНСБ.

В момента миньорите отказват да слязат под земята. На този етап няма работници, които да стоят в забоя. „Няма смисъл да рискуваме живота и здравето си и да оставаме под земята. Вижда се, че това не решава проблемите”, коментира Микулашев.

Това е поредният миньорски протест в Бургас. За последно рудничарите стачкуваха ефективно през юли. Тогава 80 от тях спряха работа за час.

В края на миналата година работещите в „Черно море” останаха в забоя и отказаха да излязат от там. Протестът им отново беше свързан с постоянното забавяне на заплатите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА