Last news in Fakti

17 Януари, 2016 14:15 1 564 0

Иран увеличава добива на петрол

  • иран-
  • добива-
  • петрол

Това може да намали още цената на черното злато

След частичната отмяна на санкциите Иран е готов да върне предишните си позиции в ОПЕК и да увеличи през есента два пъти добива на петрол, заяви иранският министър на петрола Биджан Намдар за иранската информационна агенция ИРНА.

„Ние сме уверени, че след свалянето на санкциите ще успеем да увеличим ежедневния добив на петрол с 500 000 барела, а след шест-седем месеца с милион барела, завява Намдар. Иран основно ще експортира в Китай, Индия и Турция. В момента цените на петрола достигнаха своя минимум за последните дванадесет години. Причината за това е политиката на страните-членки на ОПЕК. Решението на Иран може да намали още повече цената на петрола, твърдят специалисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА