Last news in Fakti

18 Януари, 2016 17:12 4 950 9

Петролът от Северна Дакота падна под $0 за барел

  • петрол-
  • нефт-
  • северна дакота

North Dakota Sour е нискокачествен сорт петрол с високо съдържание на сяра. По тази причина от 2011 г. той не се изнася с петролпроводи, а с автомобилен и железопътен транспорт

Петролът от Северна Дакота падна под $0 за барел - 1

Компанията Flint Hills Resources се е съгласила да купи нефт от сорта North Dakota Sour, ако й платят не по-малко от $0,5/барел, съобщава Блумбърг. Агенцията се позовава на оферта на компанията. През януари 2014 г. този сорт петрол се продаваше за $47,6, но една година по-късно той падна до $13,5/барел, за да се стигне до наши дни, когато цента падна под $0 за барел.

North Dakota Sour е нискокачествен сорт петрол с високо съдържание на сяра. По тази причина от 2011 г. той не се изнася с петролпроводи, а с автомобилен и железопътен транспорт.

Това значително оскъпява продукцията и нейната преработка. Петролът с високо съдържание на сяра се нуждае от допълнителна преработка, за да може горивата да отговарят на съвременните екологични изисквания.

Компанията Plains All American отбелязва, че силно са поевтинели други сортове нискокачествен петрол: South Texas Sour паднал до $13,25/барел., а Oklahoma Sour — до $13,50 за барел.

На сорта North Dakota Sour се падат около 15000 барела от дневния добив на щата. В същото време разположената в западната част на Северна Дакота сонда за шистов петрол Бакън добива до 1,1 млн. барела нефт с ниско съдържание на сяра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малко математика

    1 0 Отговор
    Малко математика за побъркани:
    Под 0$ означава отрицателна стойност, тоест компанията ще плаща на този, който й купува петрола :D :D
    0.5$ означава под 1$
  • 2 TODOR STOYANOV

    1 0 Отговор
    ЕГАТИ ПРОМОЦИЯТА МАЙНА...
  • 3 киро

    0 0 Отговор
    Ей журналистчето да не си учил някаква странна математика !? 0.5$ пак е над нулата бе смотаняк ! В Б-я май останаха хората от които чеп за зеле не става , за това не трябва да недоволстваме че сме до под крушата

    Коментиран от #5

  • 4 раптор

    0 2 Отговор
    Фирмата дистрибутор иска пари от нефтодобивната компания, за да пласира производството им, а те да не се чудят къде да го съхраняват или дали спират процеса...
  • 5 дедо стефчо

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "киро":

    вземам този хлеб от тебе и ти ми даваш 50 стотинки. Аз не плащам :)
  • 6 gostenin

    0 0 Отговор
    "Компанията Flint Hills Resources се е съгласила да купи нефт от сорта North Dakota Sour, ако й платят не по-малко от $0,5/барел,"
    Ako na neq (kompaniqta distributor) i platqt 0.5$ sirech -0.5$ e cenata. Kvi gluposti pishete.
  • 7 хипер тъп

    0 0 Отговор
    Ако вземете 1 литър бензин и го умножите по 3,2кг краве масло, разделете го на 23,4мл дюлгерова смес с детерминирани нитробузони, моментално хидрогенираната емулсия се фрезова до пасхално състояние на организма.
    И тогава малко по малко нещата ще почнат да ви се изясняват.
    Така е с хората, малко са ограничени, особено някои нации.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост24

    0 0 Отговор
    24-ти май е далече! Все още имате шанс, хора ! Поработете малко :)