Last news in Fakti

25 Януари, 2016 13:48 1 691 2

Вносът на петрол в Япония паднал до нивата от 1988 г.

  • петрол-
  • внос-
  • горива-
  • бензин-
  • япония

До 2020 г. Страната на изгряващото слънце ще продължи да свива вноса на горива заради политиката си за въвеждане на ефективни решения в транспорта и икономиката

Вносът на петрол в Япония паднал до нивата от 1988 г. - 1

Вносът на петрол в Япония през миналата 2015 г. е паднал до нивата от 1988 г., съобщава Блумбърг.

Агенцията се позовава на данни от министерството на финансите в Токио. Свиването на вноса на нефт от Страната на изгряващото слънце е предизвикано от използването на все по-ефективни транспортни средства.

Данните от японската митница показват, че страната е внасяла по 3,37 млн. барела на денонощие.

За доставките през 2015 г. страната е платила $69 млрд., което е с 41% по-малко в сравнение през 2014 г. Това се дължи на падащите цени на петрола на световните борси.

Експерти посочват, че до 2020 г. Страната на изгряващото слънце ще продължи да свива вноса на горива заради политиката си за въвеждане на ефективни решения в транспорта и икономиката. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чуй

    0 2 Отговор
    джурналистечиски измешльотини!
    не може 2 икономика в света, след като спря атомните ел. станции да живее ? има нещо гнила у информбюроту!!!
  • 2 някой

    0 0 Отговор
    Не ги знам тия цифри, ама аз бачкам на тенкер в японска компания и миналата година не спряхме за една котва. Бяхме като совалка: Залива-Япония и все със макс. скорост. Правехме някакви обороти, а тук пише нещо противоположно. Хммммм!