14 Февруари, 2016 20:14 2 562 1

Иран изнесе първия танкер с петрол

  • иран-
  • танкер-
  • петрол

Разположената в атинското предградие Глифада компания Dynacom Tankers Management Ltd вече има договор за транспортиране

Иран изнесе първия танкер с петрол - 1

След пет години на прекъсване Иран се върна на световния пазар на петрол, съобщи държавната информационна агенция ИРНА.

Заместник-министърът на петрола Рокнедин Джавади посочи, че първият танкер натоварен с черно злато е потеглил за Европа.

Министърът посочи, че това открива нова глава в енергийната индустрия на страната. Освен това Иран смята да увеличи добива на петрол с 1 млн. барела дневно. Това е възможно след като беше постигнато ядрено споразумение, което отмени международните санкции в замяна на отказа на Техеран от ядрената му програма.

Както вече Факти.бг писа гръцкият корабен магнат Йоргос Прокопиос. ще изнася ирански петрол.

Разположената в атинското предградие Глифада компания Dynacom Tankers Management Ltd вече има договор за транспортиране на ирански петрол.

Освен гръцката компания други две фирми Litasco SA и Compania Espanola de Petroleos също са получили поръчки от Иран за износ на черно злато по море.

От налагането от ЕС и Запада на петролните санкции на Иран през 2012 г. Техеран търгува основно с Азия.

След свалянето на енергийното ембарго страната се подготвя да се върне на старите си пазари в Европа като Италия и Испания, припомнят анализатори.

Dynacom Tankers Management Ltd. Е създадена през 1991 г. В момента тя оперира с танкери в 1000 пристанища на 7 континента. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TODOR STOYANOV

    1 1 Отговор
    КОЛКО...???ДАВАМ ДВА КИНТА ЗА БАРЕЛ...