Last news in Fakti

19 Март, 2016 14:08 1 116 0

Социалният министър на Великобритания напусна заради орязани пенсии на инвалиди

  • инвалиди-
  • пенсии-
  • великобритания-
  • иън дънкан смит
Социалният министър на Великобритания напусна заради орязани пенсии на инвалиди - 1
Снимка: АП/БТА

Британският социален министър Иън Дънкан Смит хвърли оставка. С този жест той иска да покаже своето несъгласие с последните съкращения на социални помощи, обявени в актуализация на бюджета по-рано тази седмица, предаде Ройтерс.

Според в. „Гардиън“ решението на финансовото министерство да посегне на помощите и пенсиите на инвалидите е преляло чашата на търпението.

Финансовият министър Джордж Озбърн обяви през седмицата си плановете за орязване с близо €2 млрд. на плащанията за инвалиди. В същото време се запазват данъчните облекчения за по-богатите.

С неохота прецених, че последните промени в социалните помощи за инвалиди е прекален компромис, се казва в писмото на Йън Дънкан Смит.

Намиращата се в опозиция Лейбъристка партия определи предложенията като „отвратителни”. Срещу тях се изказаха и някои депутати от управляващото мнозинство.

Самият премиер Дейвид Камерън в опит да овладее разрастването на скандала обяви, че спорните политики за инвалидите ще бъдат допълнително обсъждани.

Иън Дънкaн Смит е бивш лидер на Консервативната партия между 2001 и 2003 г. е един от шестте министри, които подкрепят излизането на Великобритания от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА