Last news in Fakti

2 Април, 2016 21:23 13 226 17

Роумингът пада първо в България

  • роуминг-
  • българия-
  • мобилни услуги-
  • мобилни оператори-
  • цени-
  • ес

Премахването му у нас става година и половина преди това да се случи в ЕС

Роумингът в България пада близо година и половина преди премахването му да влезе в сила за целия ЕС.

От петък включените в пакетите “Мтел безкрай” минути и мегабайти за мобилен интернет могат да се използват освен в България и в ЕС, без да се плаща допълнително. 

Същевременно другите два телефонни оператори у нас - “Виваком” и “Теленор” намаляват цените си за услугата драстично за всичките си клиенти, защото от 30 април ЕС въвежда нови тарифи за роуминг.

Според тях за обаждане ще се плаща цената по ползвания от абоната тарифен план плюс надбавка до 5 евроцента. За изходящо повикване надбавката е 1 цент, за мегабайт и кратко съобщение - 2 цента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радо

    0 0 Отговор
    Краино време беще да си сверят часовника м тел половината абонати се преместиха трябва нещо да направят !
  • 2 Маурчи IV

    0 0 Отговор
    Затуй ли платих 100 кинта за телефон подир две седмици у германия?
  • 3 Ghost

    0 0 Отговор
    Да,а докато бях в Германия с немска карта,говорех с бг за 9цента на минута.
    А вие ще на праите на 6 и 10....
  • 4 onq s konq

    1 0 Отговор
    Умните хора отдавна избягаха от тия 3 оператора.При БОБ!Що ли авторката на статията изобщо не го споменава?А тарифата им "100 мин към всички мобилни + 100мин към стац.телефони" за 2,90лв месечно е буквално недостижима за останалите.При това не със "незаробващ" договор-БЕЗ НИКАКЪВ ДОГОВОР!Колкото до роуминга-поне аз нямам познат, който да пребивава в чужда държава и да не си е купил местна телефонна карта с която да говори с БГ за "без пари".Та за какви роуминги говорят тука и кой го интересуват?!

    Коментиран от #5, #7

  • 5 gosheto

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Ми щото БОБ е на ментел. Ама ние щото сме тъпи го знаем тва.
  • 6 некойси

    1 0 Отговор
    Това са в най-общ смисъл действаши группировки опериращи в някакви остатъци на държава.
  • 7 0815

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Както винаги крещейки с много главни букви, и както винаги зле информиран... ... Тези 200 минути ги употребявам за 1 ден. И после? Колкото до "без пари" - това го има само на яслата ти... Пример : Германия : към стационарни телефони : http://www.billiger-telefonieren.de/laender/bulgarien/ от стационарни телефони : http://www.billiger-telefonieren.de/internationale-telefon-flatrate/bulgarien/ и към мобилни телефони :http://www.billiger-telefonieren.de/laender/bulgarien/handy/ Така че си хрупай...

    Коментиран от #11

  • 8 Bono

    0 0 Отговор
    Докато живях в Испания горових по-евтино от Испания към България, отколкото от България към България, за роуминг изобщо няма да коментирам.
  • 9 нии вии

    0 0 Отговор
    и прецакването остава в Сърбия, македония .Там например съм влезнал за 2 часа със забравена вкл. мобилна мрежа и платих на ментел 23 лв, без въобще да съм го и поглеждал селфона.
  • 10 Никито Иванов

    1 0 Отговор
    какви центове, какви 5 лева !? ментел, грифон и ком ........ рекет безкрай
  • 11 onq s konq

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "0815":

    Умните хора обичат да се разбират помежду си "с 2 думи",а има и хора които се разбират само с поглед.За да изговаряш ти НА ДЕН 200 минути/3 часа и 20мин/,значи или имаш логопедичен проблем и трудно ти се разбира речта,та се налага едно и също нещо да го повтаряш по 10 пъти,или увлечен от страстта си към приказване в един момент забравяш за същността на разговора,и ...почваш отначало!:)Все пак учудващо е как си намираш партньор за подобни ежедневни маратонски разговори,но ..."краставите магарета се надушват и през 9 баира" е казал народа.И уточнявам,въпреки че принципно си е ясно:ГОВОРИМ ЗА БЪЛГАРСКИ ОПЕРАТОРИ И НЕ ОБСЪЖДАМЕ ГЕРМАНСКИ,АФГАНСКИ И ДР.!

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Бобеца

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Напълно съм съгласе нс теб за малоумниците, дето говорят по 3 часа на ден изходящи разговори, а ако има и входящи, то телефона все трябва да ти е на ухото. Колко голям малоумник трябва да си за да си съсипваш здравет.
    Не съм съгласен с теб, ча БОБ е нещо различно. Просто БОБ си е търговска марка на Мобилтел. Мтел също е търговска марка на Мобилтел. На договора ми с БОБ пише Мобилтел :)
  • 13 0815

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Даже собствените си постове не помниш. Чети тогава :
    "поне аз нямам познат, който да пребивава в чужда държава и да не си е купил местна телефонна карта с която да говори с БГ за "без пари"
    "И уточнявам,въпреки че принципно си е ясно:ГОВОРИМ ЗА БЪЛГАРСКИ ОПЕРАТОРИ И НЕ ОБСЪЖДАМЕ ГЕРМАНСКИ,АФГАНСКИ И ДР.!"
    На всеки можещ да чете, му е ясно...Само на теб не. И проблемите ти няма нужда да се коментират - и те са всекиму ясни.
    Айде кресльо...троп,троп...и на яслата да зобаш.
  • 14 Иван

    0 0 Отговор
    Европейският съюз гласува нов закон за премахване на таксите за роуминг и защита на свободния интернет достъп. Новият закон вероятно ще влезе в сила през ноември тази година, а финалното отпадане на таксите ще започне на 15-ти юни 2017 г. След тази дата всички граждани на ЕС ще плащат едни и същи такси за разговори и мобилен интернет, без значение в коя държава членка се намират.

    МТЕЛ-Пак една голяма измама!
  • 15 007

    0 0 Отговор
    Не разбирам защо му обясняваш на катъра. На този тип хейтъри не трябва да се обръща внимание, не беше ли от теб коментара, че е разочарован комсомолско-партиен кадър без куфарче. И сега, вече над 50, без работа, само на мижава доларова ясла, какво да прави, освен да плюе и о.ира хората. Нека си говори по 3 мин. на ден - явно няма с кого, иначе не може да се обяснят л..ната с които постоянно залива форумите. Дали му на просяка един комп и сипе хейт след хейт. Стига съм го величал и аз. Мани го, да зоба...

    Коментиран от #17

  • 16 Kireto

    0 0 Отговор
    Да как пък не "първо в БЪлгария" Аз съм от една година с холандска карта без роуминг в цяла Европа (без България, защо ли?) та включително и USA, Австралия и Нова Зеландия. Егати и тенденциозното заглавие!!!
  • 17 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "007":

    Агент 007!...И другия номер пост 15- явно сте 2 в 1...Няма проблем да се съглася с абсолютно всичко което пишеш по мой адрес,но...ТРЯ СИ ПЛАЩАШ К...ЛЕ?!!А е простичко-пиша ти сметката,превеждаш кинтите и всичко е О.К.!Е да,ама ти тръгваш с едни догадки и глупости "лично производство",дето няма кой да ти се върже ако аз не потвърдя !:)