9 Април, 2016 17:32 1 250 2

БСП – Карлово с остър протест срещу готвената приватизация на ВМЗ-Сопот

  • бсп-
  • карлово-
  • приватизация-
  • вмз-сопот
БСП – Карлово с остър протест срещу готвената приватизация на ВМЗ-Сопот - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Социалистите от Община Карлово остро се противопоставят на готвената приватизация на „ВМЗ”ЕАД - Сопот. Те настояват да се използват всички парламентарни, политически, граждански форми и средства, за да бъде спряна продажбата на това стратегическо за района и страната предприятие, съобщават от опозицията.

Въпросът за предстоящото намерение на правителството за приватизацията на оръжейния завод, оповестено на страницата на Министерство на финансите в тригодишната бюджетна прогноза за развитие на страната, е сред най-обсъжданите теми на продължаващата и в този час Конференция на БСП – Карлово. „Ще стартираме разговори с представителите на синдикатите, гражданските структури и Парламентарната група на „БСП-ЛЯВА БЪЛГАРИЯ” за предприемане на всички необходими мерки и заводът, който в последните три години бе стабилизиран, да запази държавната форма на управление. Защото това е в интерес на мобилизационната готовност, военновременния план и сигурността на държавата” - каза председателят на БСП – Карлово Манол Манолов. Той допълни, че социалистите ще продължат да отстояват интересите и на работещите в „Интендантско обслужване”АД. „Ще се борим за съхраняване, стабилизиране и разширяване на производството, поръчките и пазарите на предприятието” - допълни инж. Манолов.

Конференцията продължава своята работа като акценти в нея са анализът на политическата обстановка в страната и Общината, предстоящите задачи на общинската структура на БСП, приемането на пакет от мерки за разширяване влиянието на левицата и завръщането на социалистическата партия като първа политическа сила в Карловска община. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    В Сопот нямат ли си социалисти та са тръгнали карловските да оправят завода
  • 2 кроко

    0 0 Отговор
    Eeeх, бат боко тиквуна как ще изпусне да вземе някой и друг милион подкуп! Все пак именно сега е момента, щото ВМЗ има договори за оръжия за години на пред. Много ясно че сега, когато е на печалба, държавата трябва да се оттърве от него, а не когато преди 2 години беше на загуба - загубите трябва да са само за държавата щото "тя е лош собственик", както казват нашите демократи! А печалбата ще е само за истински добрите бизнесмени като Делян Пеевски!