Last news in Fakti

18 Август, 2023 20:37 3 890 1

Приватизират авиокомпания

  • казахстан-
  • авиокомпания-
  • приватизация-
  • qazaq air

Държавният дял в казахстанската авиокомпания Qazaq Air е обявен за продажба

Приватизират авиокомпания - 1
Снимка: Shutterstock

„Фонд за национално благосъстояние Samruk-Kazyna Joint Company обявява търг за продажбата на 49% до 100% от акциите на Qazaq Air JSC“, съобщават от пресцентъра на авиокомпанията. Посочва се, че първоначалната цена на акциите е 10,2 милиарда тенге (22,4 млн. USD).

През март властите на републиката съобщиха, че за да развият конкуренцията на пазара на гражданската авиация, възнамеряват да продадат 100% от акциите на Qazaq Air и Air Astana.

100% от акциите на Qazaq Air, създадена от държавата Казахстан през 2015 г., принадлежат на Фонда за национално благосъстояние Samruk-Kazyna JSC. Флотът на авиокомпанията се състои от пет самолета De Havilland Dash-8-Q400NG и е базиран на летище Астана.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ........

    5 1 Отговор
    Значи скоро ще останат без самолети след като фалират фирмата.Това тук вече сме го виждали.Астана вероятно ще стане военна база.
    Там наскоро са правили сатанински ритуали.Имат лаборатория.На удобно място са между руснаците и китайците.Господ да ги пази!