Last news in Fakti

24 Април, 2016 08:15 1 789 7

Мъжете или жените са по-добри лидери?

  • мъже-
  • жени-
  • лидери

Повечето хора смятат, че те имат еднакъв лидерски потенциал

Множество проучвания сочат, че жените и мъжете са еднакво добри лидери, въпреки, че дамите по-рядко получават лидерски позиции, съобщава Discoveri News.

Скорошно изследване сред 3000 мениджъри в Норвегия показва петте основни характеристики на добрия лидер. Това са емоционална стабилност, екстровертност, любопитство, подкрепа и методичност.

Изследването показва, че за жените е по-вероятно да са по-силно от мъжете в четири от тези характеристики. Според други проучвания 70% от хората вярват, че мъжете и жените стават еднакво добри лидери.

Според изследване на Dow Jones за жените е по-вероятно да са по-успешни в ръководеното на стартиращи предприятие, отколкото за мъжете.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Питам

    0 0 Отговор
    Много ми е интересно да посочите една жена - световен лидер, която все още има твърди позиции наравно с мъжете и не се е провалила с политиката си.
  • 3 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "РУСИЯ":

    ТИ СИ "НЕГРУМОТЕН"!!!ДАНО НЕ СЕ ПРАВИШ НЯКЪДЕ НА "МЕРИНДЖЕЙ"
    ОТНОСНО СТАТИЯТА: ПОГЛЕДНЕТЕ НЕЩАТА ФИЛОСОФСКИ!НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ЖЕНА ДА Е ЛИДЕР, ТАМ КЪДЕТО Е СИЛНА...В КАКВАТО И ДА Е ОБЛАСТ
  • 4 СТК412

    1 0 Отговор
    ЖЕНАТА ЩЕ ЗАМЕСТИ МЪЖА И ЩЕ ДЕЙСТВА КАТО МЪЖ,, КОГАТО СУТРИН КОКОШКАТА ЗАПОЧНЕ ДА ПЕЕ ВМЕСТО ПЕТЕЛА" стара китайска поговорка.
  • 5 Ачмоняка

    0 0 Отговор
    Ха ха ха ..... http://i1359.photobucket.com/albums/q796/tangerine77/gogirl_zps5idxbwc4.jpg ..... мдаммм тук ни финтират леееко, за мъдростта, че "човек който п.ка клекнал не е човек", но колкото и да им се иска, просто е невъзможно да се промени хилядолетна еволюция, дори и технологиите да са мееега напреднали! Сега примерно с тоталното умишлено разджуркване на сексуалните ориентации мога да кажа, че една мъжкарана-лесбийка, би имала донякъде бая добри качества и мъжки хейт за лидерска позиция, както и, че едно кльощаво гейче-коафьорче или маникюристче е доста по добро в занаята си от повечето жени в с тая сфера. ЗА ЛИДЕРСКИ ПОЗИЦИИ СЕ ИСКАТ КАЧЕСТВА, В ПОВЕЧЕ ОТ 90% ПРИТЕЖАВАНИ ОТ МЪЖЕТЕ!!! Ком.№4 си го е казал много "точно, кратко и ясно"! GO Girls GO, GO Girls GO, GO Girls GO !!! D:D:D:D:D:D:D:
  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор
    Има десетки видове ледерство,а тук не е указано точно за какво става дума.Естествено че има жени-лидерки-бих споменал Жана Дарк,Хиръри Клинтън и Меркел,...Цветелина Георгиева?:)Но:...МЪЖЕТЕ НЕ ОБИЧАТ ЖЕНИТЕ ЛИДЕРКИ ПО ПРИНЦИП,защото ги засенчват .А като му отнемат удоволствието на мъжа ДА СЕ ГРИЖИ И ГЛЕЗИ ЛЮБИМАТА СИ,А СЕ СЛУЧВА ТОЧНО ОБРАТНОТО-какво му остава?...ами да почне да изневерява.От собствен опит го казвам!
  • 7 мъж

    0 0 Отговор
    Не може да се отрече, че има жени по-добри от повечето мъже, но...има мъже, с които никоя жена не може да се мери! Пример: Световната шампионка по вдигане на тежести в тежка категория е по-силна от 99 % от мъжете, но ако се сравни със световния шампион при мъжете в нейната категория ще видите разликата, а тя е огромна. Същото може да се каже за всяка една област, включително и за шахмата, който е изключително и само интелектуално занимание,така че може да си направите сами изводите...