Last news in Fakti

30 Май, 2016 12:00 3 182 0

Петя Тянкова е зам. министър на правосъдието

  • петя тянкова-
  • зам. министър-
  • правосъдието
Петя Тянкова е зам. министър на правосъдието - 1

Премиерът Бойко Борисов назначи днес Петя Тянкова за заместник-министър на правосъдието.

Тянкова идва в екипа на министър Екатерина Захариева от администрацията на Президента, където бе секретар по правни въпроси на държавния глава Росен Плевнелиев.

Завършила е магистратура по право в УНСС и магистратура по опазване на околната среда и устойчиво развитие от ХТМУ – София. Тя има 15 години стаж в областта на правото. В периода 2002-2012 г. е била адвокат в Софийската адвокатска колегия. От 2009 г. до 2012 г. е била съветник по правните въпроси на Министъра на регионалното развитие и благоустройството. На 24 януари 2012 г. е назначена за секретар по правни въпроси на Президента на Републиката.

Участвала е активно в изготвянето на законопроекти и познава законодателния процес. В екипа на Президента Тянкова следеше за конституционосъобразност на приетите от Народното събрание закони. Познава детайлно административното право. Има богат административен и организационен опит. Владее английски език.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА