Last news in Fakti

4 Юли, 2016 04:31 1 755 1

Сашо Дончев вече контролира "Овергаз мрежи" без "Газпром"

  • сашо дончев-
  • газпром-
  • овергаз мрежи
Сашо Дончев вече контролира "Овергаз мрежи" без "Газпром" - 1

Сашо Дончев е взел контрола над най-голямата частна газоразпределителна мрежа в България. До пролетта на тази година "Овергаз инк", в което равни дялове имаха руската "Газпром" и българският инвеститор, държеше 99.6% от акциите на "Овергаз мрежи", която е собственик на цялата газоразпределителна система, съобщи в. „Капитал дейли”. След увеличение на капитала с близо 200 млн. лв. обаче контролът над дружеството се премества към Дончев.

Така раздялата между "Овергаз инк" и "Газпром", за която "Капитал" съобщи в края на миналата година, започва да се случва. Първият ясен сигнал за промяна пък беше спирането на доставките от страната на "Газпром" към българското дружество от началото на 2016 г. По предварителен план откупуването на дела на руснаците трябваше да е факт до средата на тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Информиран

    0 1 Отговор
    Сашо Дончев дължи на Газпром само 200 милиона фактуриран и неплатен газ за 2015г, отделно капиталовата стойност на руско - българското дружество възлиза на 165 милиона. Така , че вероятната раздяла се очаква в началото на септември но не в полза на Сашо Дончев. Може да помислите малко, и ще се сетите кой ще е новият собственик.