Last news in Fakti

9 Октомври, 2011 16:40 3 187 0

Тунел под Кресненското дефиле – през 2019 г.

  • мррб-
  • лиляна павлова-
  • магистрали-
  • ам "струма"
Тунел под Кресненското дефиле – през 2019 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Около 1 млрд. евро. ще струва строителството на тунела под Кресненското дефиле, част от магистрала „Струма”, стана ясно от думите на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред БНР. Такава е грубата сметка за Лот З на магистралата, за който ще се търсят европари от следващия програмен период.

Завършването на отсечката от 13 км. може да се очаква към 2019 г. „Освен, че е много дългоочаквано, това е и доста сложно и комплексно съоръжение – изключително скъп проект”, обясни Павлова за тунела.
По отношение на автомагистрала "Тракия" няма проблем. Финансиране има. Строим и се надяваме по – рано от очакваните срокове да пуснем участъци от магистралата, каза Павлова.

На въпрос дали най – ниската цена е за сметка на качеството в строителството на магистрали, министърът каза, че използването на критерия най – ниска цена, не трябва да предизвиква притеснение.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА