Last news in Fakti

2 Август, 2016 15:51 1 545 0

„Газпром“ иска да стъпи в Иран

  • газпром-
  • иран-
  • газ-
  • енергетика

Иранската национална петролна компания подготвя документите за провеждането на търгове за привличане на международни инвеститори

„Газпром“ иска да стъпи в Иран - 1

„Газпром“ е заявил интерес за участие в енергийни проекти в Иран. Това съобщава местната агенция Мехр, която се позовава на високопоставен представител, запознат със ситуацията.

Иранската национална петролна компания (NIOC) подготвя документите за провеждането на търгове за привличане на международни инвеститори.

Руският министър на енергетиката Александър Новак заяви, че „Газпром“ е заинтересуван от участие в местни енергийни проекти.

Иран вече предложи на чуждестранните инвеститори петдесет проекта за добив на петрол и природен газ за близо $25 млрд.

До края на следващото десетилетие Иран може да стане основен доставчик на газ в Европейския съюз. Анализатори вече посочиха, че през 2030 г. на Техеран ще се падат между 25 млрд. и 35 млрд. куб. м от внасяните в Европа обеми синьо гориво.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА