Last news in Fakti

19 Септември, 2016 05:45 6 694 13

Рестарт за АЕЦ „Белене” ?

  • аец белене-
  • ток-
  • проект

България ще плати цялата сума за спрения проект за АЕЦ "Белене", за която бе осъдена от Международния арбитраж в Женева през юни, до средата на идната година. Тогава вероятно ще бъде обявена приватизационна процедура за проекта, коментира в. „Сега”.

Междувременно се готвят различни варианти за подновяване на строежа на централата. Това става ясно от коментар на вицепремиера Томислав Дончев пред Медиапул. Така за първи път управляващите открито заговориха за ново начало на проекта. В събота бе съобщено, че първата вноска на страната ни по осъдителната присъда в размер на 400 милиона евро ще бъде направена до края на годината. От руска страна бе изразено убеждението, че това може да стане в най-скоро време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алабала тука е бардака

    0 0 Отговор
    Пак направиха схема.....
    Държавата (тоест ние данъкоплатците) ще платим оборудването + построените до моментна площадки на примерна стойност 2 милиарда евра. После една хубава приватизация за наши хора за 2 милиарда лева и след построяването и тока който ще потребяваме ще е на цена като на американските тецове.

    Коментиран от #2

  • 2 TOTO

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Алабала тука е бардака":

    Забравяш,че докато излизе ток от тоя гьол, ще трябва да се бръкнем още десетина милиарда евруни!
  • 3 123455

    1 0 Отговор
    За да угодим на САЩ трябваше да докажем че Русия ни е враг и да платим не 10,а може би 30 милиарда евра.
    Пък колко ще плащат поколения напред ни е бедна фантазията.
    За капак сега ни гласят турчин президент/вероятно с купен вот /
  • 4 Беленчаните не спят

    1 0 Отговор
    Никакъв рестарт няма да има този мач вече го играхме ние хората от Белене! Идват избори и за да накарат хората да гласуват за тях от централна северна България пускат фишеци, като им гледаме магистралите по-добре да си останем без втори АЕЦ! А никой не се сеща да пита към датата към която ни осъдиха оборудването дали е било напълно готово, че никъде няма нито снимки нито видео, че продукта стой и ни чака!
  • 5 некойси

    0 0 Отговор
    Ами да, където бръкнат безпрецедентните експерти от групата "Винету" на всякъде става каша :)
    Пак ще платим и всичко по старо му.
  • 6 чичо Пешо

    1 0 Отговор
    южен поток, белене и КТБ - пред тези нечовешки постижения на ГЕРБ и планът Маршал бледнее, ама ние пак ще си гласуваме послушно и пак ще имаме някой пълен смешник за президент
  • 7 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    платете парите приберете реактора и да се свършва,но стига вече набутвация в този кух проект.достатъчно платихме за напъните на агент гоце и компанията .нито ни трябва този аец нито ще вади пари,тва е поредната дупка в българската икономика дето ще изпуска пари в руската!
  • 8 гост

    0 0 Отговор
    На Запад тази площадка вече да е покрита със солари и да произвежда зелен ток като до нея има генератор на природен газ, за балансиране на количеството ток. Да си плащат, което можеха да напрвят и преди 10г., да ги продават на безценица и да се приключва казуса понеже за раздумки, срещи, човешки ресурс и медийно време са отишли поне още толкова милиарда или държавата губи с всяка секунда отделена на тази глупост. Трябва да платят и неустойките на Тецовете и да се освободи енергетиката, макар и с цената на много пари, но да се докаже, че това е за добро, не е поредното поробване.
    Аз се опитах да си сложа фотоволтаици за лична употреба, но ерп-то ме отказа засега, понеже ме третира като голям производител със сответната бюрократична бумащина, макар и да става дума за 3 панела на собствената ми тераса.

    Коментиран от #9

  • 9 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Ти пък що въобще ги питаш ЕРП-то?

    Коментиран от #11

  • 10 7777777

    1 0 Отговор
    ДАЖЕ И ЕДИНИЯТ РЕАКТОР ФАКТИЧЕСКИ ГО НЯМА, А ПО ДОКУМЕНТИ ТРЯБВА ДА Е ТАМ!
  • 11 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "кроко":

    Защото в периодите когато имам по-ниска консумация от произведеното, което ще се случва често през лятото, ще трябва да плащам излишъка като консумиран. За да се монтира мрежова ФВ система трябва двупосочен електромер, а не може да си го монтирам аз, трябва да е ЕРП-то. То ме третира без огред производството или консумацията, иска ми проект-скица от общината, иска ми отчет и прогнозирано количество енергия. Аз искам от тях само двупосочен електромер, без да ми изкупуват тока, но те отказват. Най-големите им експерти, уж, не ми казват какво ми е нужно като документация, колко струва всяка стъпка, дали няма да ми слагат по някоя глоба ако не им направя някой отчет както трябва или пък ще ме таксуват по различен начин. Никой нищо не знае. Отговора е: Купи си системата, подай декларация и ще видим. Това са експертите им?!?
  • 12 велислав

    0 0 Отговор
    Дано! Ще си отворя баничарница и бозаджийница в района. Ще създам 5 работни места.
  • 13 велислав

    0 0 Отговор
    Дано! Ще открия баничарница и бозаджийница в района. Ще създам 10 работни места.