Last news in Fakti

26 Септември, 2016 19:35 3 095 6

Драгомир Стойнев: Сбогом на АЕЦ-а, минаваме на фотоволтаици

  • аец-
  • аец белене-
  • драгомир стойнев-
  • фотоволтаици
Драгомир Стойнев: Сбогом на АЕЦ-а, минаваме на фотоволтаици - 1

Бившият министър на енергетиката беше категоричен, че построените реактори за АЕЦ „Белене” ще идат в музея

От БСП искат правителството да заяви ясно какво ще е бъдещето на реакторите, които НЕК ще плати на „Атомстройекспорт” за АЕЦ „Белене” и дали България ще развива ядрената енергетика или ще минава на фотоволтаици. Това заяви левият депутат и бивш енергиен министър Драгомир Стойнев в студиото на „Лице в лице” по бТВ.

По думите му е важно да има информация какви ще са следващите действия след одобряването на заема за НЕК. „Едни говорят, че трябва да се продължи проекта, други говорят за гьол, трети за това, че едва ли не ще ги сложим в музея тези реактори”, обясни неяснотите той. По думите му ние сме единствената държава на Балканите, която не инвестира в нови енергийни мощности, а само след няколко години ще се наложи да се затварят тецове.  

Той посочи още, че в периода на управление на ГЕРБ те са подписали 9 допълнителни споразумения преди спирането на проекта. „Ако не им харесваше проекта да го бяха спрели навреме”, каза той.

Категоричната позиция на левицата е, че ако не се отмени мораториума за строеж на Втора атомна, БСП няма да подкрепи заема за НЕК.

По повод кандидатурата на Пламен Орешарски за президент, Стойнев, който беше енергиен и икономически министър в кабинета му, каза, че не вярва той да го е направил, но е негово право. „Ние имаме силна кандидатура в лицето на ген. Румен Радев.  Той се ползва с голяма подкрепа от населението и показва новата политика на Корнелия Нинова, с която искаме да привлечем гражданската сила, която ясно се разви в последните години”, коментира той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ханКО

    0 0 Отговор
    Това е очевидно. Но трябва да признаем, че и БСП и СДС и останалите дето бяха на власт и са моткаха проекта, лапаха консултантски и не им пукаше за проектите нито за Белене нито за Южен поток. Това показва отношението на всички на власт, досега. Ако искахте, щяхме да го направим досега 5 пъти... а парите, които окрадохте всинца на постовете с тия далавери и моткане, щяха да построят и АЕЦ и да останат. Но няма кой да ви търси отговорност - Правосъдието е бълрвоч, който ви слугува и не ви пипа политиците, а ченгета и военни съвсем не им дреме. така, че е излишно да се напъвате да се плюете един друг - и ГЕРБ и БСП и останалите били на власт сте еднакво виновни и отговорни за реалността! да попитаме друго - кой ще плати загубите за нас - народа-данъкоплатеца-държавата? Нека ги платите от своите джобове политиците, става ли? Вие сключвате договорите, вие платете неустойките и загубите за нас! Така повелява бизнес етикцията... А вие кога ще платите и как? Ако нямате пари, тогава с - ЖИВОТА СИ! Справедливо...мъките кръвта и парите на хората не са играчка, но за вас са!
  • 2 Патето Яки

    0 0 Отговор
    През зимата ще осветяваме-огряваме фотоволтаиците с фенерче.
  • 3 Методиев

    0 0 Отговор
    Стойнев е най-мрачната и корумпирана фигура в БСП, беше специално внедрен в партията за да лобира за осъществяването на руски проекти, не че те са лоши, просто избраха грешните хора от българска страна, които о.раха всичко

    Коментиран от #4

  • 4 ПАК НИЩО НЕ КАЗА

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Методиев":

    НАПРОТИВ ТОЙ ГОВОРИ ИСТИНИ В ПРАВ ТЕКСТ.ЕДИНСТВЕНАТА МУ ГРЕШКА Е ЧЕ НЕ ПАРАФИРА ДОГОВОРА ГАТ БЕШЕ НА ВЛАСТ НО ФОТОВОЛТАИЧНАТА ГЕРБОВА МАФИЯ ГО ПОРЯЗА ОТВСЯКЪДЕ И ВИДЯХТЕ ЗА 1 Г.КАК ПОСТРОИХА ПАРКОВЕ С МОЩНОСТ НА АЕЦ ПЪК ТОКА ИМ НА ПЕТОРНА ЦЕНА....

    Коментиран от #5

  • 5 Да ама

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ПАК НИЩО НЕ КАЗА":

    Добре де, ама доколкото знам повечето фотоволтаици са на приближени или членове на БСП и ДПС

    Коментиран от #6

  • 6 НЕ ТОЧНО

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Да ама":

    ВЕЦ ВЕТЕ ОСНОВНО СА НА БСП И МАЛКАТАТА ОПОЗИЦИЯ ПЛЮС ТЪРГОВИЯТА С ТОК ОТ АЕЦ А 90 % ОТ ФОТОВОЛТАИЦИТЕ СА НА УПРВЛЯВАЩИТЕ МОНОПОЛИСТИ КАПИТАЛИСТИ