Last news in Fakti

27 Септември, 2016 03:31 1 614 2

Манчестър, Цюрих и Лион на опашка за летище София

  • софия-
  • летище-
  • концесия
Манчестър, Цюрих и Лион на опашка за летище София - 1

Летищата на Манчестър, Цюрих и Лион са сред кандидат-участниците в процедурата за отдаване на концесия на летище София, научи в. "Стандарт". Над 15 са регистрираните досега кандидати, повечето от които ще подадат инвестиционни предложения до изтичането на крайния срок - 17 ч. на 18 ноември, петък. Публичното отваряне на офертите ще се състои три дни по-късно, в 11 ч. на 21 ноември.

Освен летищата на Манчестър и Лион сериозен интерес към процедурата са проявили още по един английски и френски летищни оператори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИМ

    0 0 Отговор
    Защо не си кажете направо, че този търг се провежда за един единствен участник - ТИМ. Те ще спечелят концесията, това е ясно от 2 години. Те държат акции на Bulgaria Air, Lufthansa Technik Sofia, Swissport Sofia и в момента са концесионер на летищата в Бургас и Варна. Както всеки търг у нас всичко е предопределено. Ние не сме мутренска държава а държава на мутрите.
  • 2 ЕХО

    0 0 Отговор
    Всеки разбиращ от икономика знае, че ВИНАГИ в по-добре собственоста да е на местни фирми а не на чужди . и след като държавата така или иначе иска да ги даде на концесия при все че няма нормална иконическа логика да концесионираш нещо работещо, по-добре българска фирма зашитиот капитала остава ТУК