Last news in Fakti

15 Ноември, 2016 08:32 2 775 14

Търсим пари за АЕЦ "Белене"

  • аец белене-
  • пари-
  • росатом
Търсим пари за АЕЦ "Белене" - 1

Парите за АЕЦ "Белене", които дължим на руснаците, трябва да бъдат намерени независимо от оставката на правителството, съобщи БНР.

Този разход е залегнал в решение на парламента и е със силата на закон, предупреди заместник-председателят на енергийната комисия Валентин Николов. "След като заместник-генералния директор на РОСАТОМ Комаров подписа споразумението с г-н Горанов, с което на българската страна се спестяват 90 милиона евро. Българската страна се ангажира до 15 декември тази година да извърши плащанията по арбитражното споразумение.

Ако новото правителство дойде и реши да не изпълни този ангажимент, то тогава тези пари, ще трябва да бъдат добавени към сумата и тя ще нарасне заедно с лихвите, които се плащат на ден, така че ще трябва да понесе отговорността за това, че ще трябва да плати повече пари", каза Николов.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    0 2 Отговор
    Уж имахме парите.А,след изборите вече ги търсим.Значи Тиквоча бяга от неговия батак и оставя купчина л..-а след себе си.

    Коментиран от #3

  • 2 Гоуст

    0 0 Отговор
    КТБ, АЕЦ, Теглене на милиарди кредити и още куп ощетения на българския народ... питам кога виновниците ще си понесат отговорността и ще влезнат в затвора за всички действия?
    Вместо това, те се изнасят през задния двор като "света вода ненапита"
  • 3 Някой

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "бббббб":

    Оставят купчина л..на след себе си приятелите ти от БСП-ДПС.Никога не са казвали,че парите ги имат.Държавата тегли кредит и дава парите на НЕК за да може тя да се разплати.Ето ти цитат "За да стане това, България трябва да получи одобрението на Европейската комисия за отпускането на безлихвен възмезден заем от българския бюджет към НЕК за сумата по арбитражното дело, което представлява държавна помощ за търговско предприятие".Така,че е хубаво първо да прочетете и тогава да пишете глупости.

    Коментиран от #5

  • 4 Киро

    0 0 Отговор
    Чакай сега, парите бяха отделени, кви са тия измислени драми сега?

    Или на принципа "след мен и потоп.."

    Коментиран от #10

  • 5 бббббб

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    До колкото помня при Тиквоча ни убеждаваха ,че няма договор и няма да плащаме.Лично гледах по-телевизията това изказване в парламента от министър на ГРОБ. Дори по медиите въртяха няколко месеца тази заблуда .Такаче хубаво е ти да гледаш и четеш. Да не говорим ,че неговото правителство спря проекта ,за да оближе задниците на САЩ.И направи нашите деца в длъжници .С изплащането му и другите теглени кредити.

    Коментиран от #6

  • 6 Някой

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "бббббб":

    "Тиквоча","Гроб"-да те питам ли с каква партийна принадлежност си ????Поне като пишете си направете труда да прочетете малко.Изтеглили кредит.И какво платиха с него???Фалита на КТБ.Да ти напомня по кое време стана това.Или от БСП пак ще се правите на ощипани,че нищо не знаете.Явно си мислите,че всички са глупави и ще ви се хванат на простотиите дето пишете.Много бързо забравихте как взехте с измама властта и за 2 години доразказахте играта на държавата,че и от ЕС ни спряха парите понеже се оляхте.

    Коментиран от #7, #8, #14

  • 7 Различен

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Някой":

    Я да доуточним пак?
    По време на кое правителство КТБ набра сила и стана една от най-големите банки? КОЙ задължаваше държавните фирми да си разкриват сметки там и плащанията им да минават от там? Да откраднеш едни 4 милиарда, не става току така, без покровителството на Б. Б.. Това че финалният акорд бе по-времето на Орешарски не значи абсолютно нищо. Кражбата и Усвояването им бе по времето на Б.Б. и той и БНБ не направиха нищо за да я предотвратят!
  • 8 бббббб

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Някой":

    Първо КТБ няма нищо общо с Беляне.От банката са взимали и крали всички политици независимо от коя партия са.Затова няма осъдени и няма и да има.Моят баща е участвал в строежа на централата през социализма ,когато не си бил плануван .Затова знам повече от теб ,кой, кога и какво е откраднал през тези 26год.измислен преход.Истината е ,че сме осъдени заради Тиквоча.Неговото правителство спря проекта и ни убеди ,че няма договори, няма да плащаме. А,сега сме осъдени и той гледа да бяга завещавайки милиарди теглени кредити плюс задълженията от присъдата за централата.И съм партията ,която би изтрепала всички политици,олигарси и антуражите им от прехода на площада ,заедно с м...лите . За да се започне на чисто.

    Коментиран от #9

  • 9 анти антифа

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "бббббб":

    Напълно си прав, Тики бяга, както избяга и миналия път, да се надяваме, че няма да има трети път.
    Герб просто се изнизаха, защото знаят, какво иде, за това и другите не искат да поемат горещия картоф.
    Хората много скоро ще разберат, колко тежка е ситуацията всъщност, но за сега ги занимават с референдуми и измислени избори.
  • 10 onq s 200konq

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Киро":

    Няма "заделени" пари-всичко си е в държавната хазна.Друг въпрос е,че от общата наличност парите за Белене са ПРЕДВИДЕНИ!Но...нещата се променят с оставката и в момента например Каракачанов се изказва че бюджетът не е съгласуван с тяхната партия ,а ПРИОРИТЕТ ЗА ТЯХ е увеличението на пенсиите и миним. раб. заплата.Така че лихвите за дължимата сума към Русия ще продължи да се трупа,но пък патриотите ще натрупат "точки" пред електората си за бъдещите избори.Пък "После" ...някой ден,ше се оправяме:)
  • 11 tost

    0 0 Отговор
    Първите пари са от Оня с конЯ,продава БЕ ЕМ ВЕто за илядо лева.
  • 12 Уууууу

    0 0 Отговор
    Нали Тиквата е събрал повече 3,8 млрд.лева от контрабанда...къде са ...
  • 13 Юрист

    0 0 Отговор
    Корумпирани идиоти зорлем ни карат да плащаме милиарди,по както се оказва нищожни решения на съмнителен арбитраж!Както се казва,Анатума!
  • 14 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Някой":

    Гербаджийски трол, №7 и №8 са ти го казалик КТБ не е врътка, детто става за 1 година управление на Орешарски и всички имат пръст в създаването и, вкл. тиквата, а той и онези зад него направиха врътката с КТБ и ПИБ за да сестабилизират страната и да имат повод да свалят Орешарски, лтделно от това, дето са окрали.

    По въпроса за АЕЦ-а, освен че тиквата е виновен че така го е спрял, че дължим милиард и нещо, нали уж тегли няколко пъти многомилиардни заеми, нали повече пари събираше. От миналата година се знае че трябва да се плащат тия пари, защо тогава не издейства от ЕС разрешение за държавна помощ за НЕК?

    Айде най-накрая се скрийте тъпите гербаджийчета, а ние ще палим свещи с надеждата че някой ден всичките вие, барабар с БСП-та и ДПС-та и т.н., ще се озовете в затвора!