Last news in Fakti

19 Декември, 2016 17:39 2 157 4

Повечето бежанци не могат да си намерят работа в Германия

  • бежанци-
  • работа-
  • германия-
  • заетост

Бежанската криза е най-голямата в Европа от края на Втората световна война

Повечето бежанци не могат да си намерят работа в Германия - 1
Снимка: БТА/ AP

Само малка част от бежанците, потърсили убежище в Германия, успяват да си намерят работа – въпреки правителствените програми, съобщи вестник „Ди Цайт“.

В периода между декември 2015 и ноември 2016 година от близо 400 000 души – които са официално регистрирани – само 34 000 са си намерили работа.

Изданието се позовава на статистика на института IAB за пазара на труда и трудовата заетост.

Бежанската криза е най-голямата в Европа от края на Втората световна война. По-голямата част от мигрантите, акостирали на европейска територия, са от Сирия, Ирак, Афганистан и Нигерия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реално

    22 0 Отговор
    Ами те повечето и не търсят!? Тя рекламата гласеше нещо от рода на "Елате, пари на ръка, кола, бели жени и каквото си харесате си го вземете - ваше е" !
    Германските кукувици са виновни те ги промотираха тия оферти!
    Вместо да им обяснят, че това не е обетованата земя, че ще пребивават тук само докато приключат събиията там и ще бъдат върнати, че ще трябва да спазват законите и да работят най-черна работа, защото са необразовани и т.н. Трябваше ясно послание, а не лигави толерастки обещания. Трябваше първите престъпления да бъдат жестоко наказани за назидание на всички останали и т.н.
    Все неща за чиито пропуски гражданите на Европа, ще платят горчива цена! И това не е нехуманно това е реалното иначе се получава, това което е в момента - озлобени пришълци, и бесни европейци, колко ли време е нужно тази взривоопасна смес да думне!?
  • 2 политолог

    15 0 Отговор
    че те да не са тръгнали там да работят
  • 3 234

    7 0 Отговор
    Работа ли , те "бежанци" да не са роби,за да работят на гяури .Какъв идиот трябва да бъдеш ,след като получаваш 1500евро-помощи и да бачкаш. Те до сега живяха по 1евро на ден и опс ,мана небесна ,чувал с пари...да го духат супата германци,ще им работя аз...Пак като прегазя с камион германци ще ида направо в рая.,за какво ми пари ,там всичко на аванта
  • 4 луна

    10 0 Отговор
    34000 от 400 000 хл. Другите са на почивка-басейн,заведение, коледен пазар с камион, на стрелбище с АК-47, и др. подобни атракции и развлечения. Нашия "български гражданин" циганин пък тренира бойни изкуства -рита с крак жени и деца.За това му плащат помощи..Евала..