Last news in Fakti

18 Януари, 2017 10:32 1 801 0

Финално: „Дойче банк“ плаща на САЩ $7,2 млрд.

  • дойче банк-
  • сащ-
  • глоба
Финално: „Дойче банк“ плаща на САЩ $7,2 млрд. - 1

$7,2 млрд. е цената, която „Дойче банк“ плати в САЩ, за да приключи с ипотечния скандал, съобщава Блумбърг.

Споразумението от $7,2 млрд. е най-голямото, сключено с отделна банка, която е разследвана от властите в САЩ за избухването на ипотечната криза от 2008 година. ДПА обаче припомня, че първоначално американските власти искаха компенсации за $14 млрд..

Все пак от Дойче банк успяха да редуцират претенциите до $7,2 млрд. Като $3,1 млрд. ще са платени на американското министерство на правосъдието и други $ 4,1 млрд. за облекчаване на ипотечните длъжници, собственици на жилища и общности, които бяха засегнати тежко от срива в цените на жилищата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА