21 Януари, 2017 12:15 7 542 34

Прогнозата на Сорос: Тръмп ще срути Уолстрийт

  • сорос-
  • уолстрийт-
  • акции-
  • ръст
Прогнозата на Сорос: Тръмп ще срути Уолстрийт - 1
Снимка: АП/БТА

Вдъхновеният от изборната победа на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ ръст на Уолстрийт няма да продължи след неговата инагурация. Това прогнозира известният финансист Джордж Сорос, цитиран от „Блъмбърг”. Той даде специално интервю за водещата финансова агенция по време на провеждащия се в швейцарския курорт Давос Световен икономически форум.

Известният финансист смята, че Уолстрийт е заложил, че новият президент на САЩ ще разхлаби финансовите регулации и ще намали данъците. Несигурността обаче ще се завърне на преден план, след като Тръмп започне битките с Конгреса, прогнозира Сорос.

Ще сме свидетели на най-разнообразни сблъсъци, които ще предизвикат непредвидими резултати. Основният проблем е, че Конституцията на САЩ ще попречи на Доналд Тръмп да има прекалено голяма власт. Ако той отиде твърде далеч, Конгресът ще го ограничи, смята Сорос.

Уолстрийт и речта на Тръмп

Но как реагираха пазарите на президентската реч на Доналд Тръмп?

Уолстрийт и в петък запази възходящата тенденция. При своята инагурация Доналд Тръмп произнесе реч, в която акцентира на протекционизма за американската икономика.

Индексът Dow Jones отбелязва поскъпване от 0,48% - до 19827,25 пункта, NASDAQ - 0,28%, до 5555,33 пункта, а S&P 500 — на 0,34%, до 2271,31 пункта.

Уолстрийт продължава да дава кредит на доверие на Тръмп, прогнозират анализатори.

Вторият по важност за Уолстрийт индекс S&P 500 скочи с около 6% от 8-и ноември насам. Това е най - големият ръст до встъпването в длъжност на нов американски президент от 1996 година насам, когато демократът Бил Клинтън пое управлението на Белия дом.

Точно сега несигурността е в своя пик, не пропусна да отбележи Джордж Сорос. Според него несигурността е враг на дългосрочните инвестиции. Така че аз не мисля, че пазарите ще се справят много добре след встъпването в длъжност на Доналд Тръмп, прогнозира известният финансист.

Той не пропусна да контраатакува пред портала "Бизнес инсайдър", посочвайки че Тръмп ще превърне управлението на САЩ в диктатура.

„Тръмп е за друг вид управление, което противоречи на отвореното общество”, обобщи финансистът. Според него този вид на управление е по-правилно да наричаме „диктатура, а също и мафиотска държава”.

Джордж Сорос дори посъветва бизнеса „да стои колкото се може по-далеч от Тръмп”. Милиардерът изрази предположение, че действията на новия американски президент по косвен начин ще донесат ползи за Китай.

Европа се намира в процес на разпадане, който трябва да се обърне. Това се дължало на факта, че Европейският съюз (ЕС) се е превърнал в твърде сложен механизъм и хората се отчуждават. Ако ЕС се разпадне, последствията ще бъдат много тежки. В момента Старият континент вървял в погрешна посока, тревожен е Сорос.

Той очаква излизането на Великобритания от ЕС, което е известно като Брекзит да бъде дълъг процес. Сорос прогнозира, че премиерът Тереза Мей е малко вероятно да остане на поста си дълго време. Причината за това са вече явните противоречия в британския кабинет. Инфлацията ще бъде движещата сила, която ще доведе до спад в стандарта на живот във Великобритания, очаква Джордж Сорос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мород

    58 1 Отговор
    Този обяви война на Тръмп
  • 2 обран евреин

    65 7 Отговор
    Дъртият изрод-мошеник скоро ще фалира!
  • 3 Сноудън

    35 0 Отговор
    Най_после нещо полезно!
    Само мамят и ограбват населението!
    От тези акции парите само си менят собственика, парите не стават повече, един губи-друг печели!
    Само, че печелившите се оказват едни и същи!
  • 4 бббббб

    55 2 Отговор
    Най-после на този дъртак да му се създадат проблеми. Вече от някой с по-голяма власт и то на негова територия .Стига е финансирал размирици в Европа.
  • 5 ГНЕЗДОТО НА ЗЛОТО

    49 2 Отговор
    НИЩО ПРОДУКТИВНО НЕ РАЖДА УОЛСТРИЙТ .ТОЙ Е ЕДНА ХРАНИЛКА ЗА ТАРИКАТИ И ЕВРЕЙЧЕТА СМЕТКАДЖИИ НЕ ЗНАЕЩИ ЩО Е ТРУД.

    Коментиран от #20

  • 6 БАЙ ГАН4О

    29 3 Отговор
    Абе на този изрод му убива ,ама няма как изтърваха го.Сега е много вероятно да се опитат да ъбиат Тръмп
  • 7 Plovdiv

    55 2 Отговор
    Всичко, което е лошо за тоя на снимката, е добро за хората!
  • 8 goni

    50 3 Отговор
    Мумията загуби сериозна сума покрай избора на Тръмп! Не че го събаря, но тепърва ще продължи да губи! Такива като него са все още живи само заради властта! Даже и парите не биха ги интересували, ако в големи количества не даваха изключителна власт! Разгледайте снимката добре и вижте какво представлява един от най-изявените глобалисти! Един от тези, които в момента управляват света ни!!! Тръмп и компания твърдят че ще направят сериозен завой! Не знам! Не съм сигурен! Изправени са пред Звяра! Много е силен! Не случайно каза че е готов да търси споразумение с Русия! Ще му трябват всички възможни съюзници. Е! Доналнд! Успех! Ако, успееш ще спечелят обикновените хора на тоя свят! Ако, загубиш! Ами, тогава не само ти, ще загубим всички!
  • 9 майна

    15 20 Отговор
    ако се разпадне евросъюза, жална ни майка,а Америка просто не ме интересува
  • 10 ШМЕКЕР СТРИЙТ

    10 1 Отговор
    ТЪЙ ТРЯБВА ДА Я КРЪСТЯТ
  • 11 RISES

    22 2 Отговор
    трай бе,чифутски рептил....
  • 12 Дядо поп

    34 3 Отговор
    Мръсника от снимката е глобалист,защото от глобализъм
    печелят такива,като него,тоя за пари би продал всичко и
    всекиго,да мре гадината.
  • 13 азазел

    33 2 Отговор
    Стареца от който идват всички злини на света,това е човека който спира всички реформи които са за благото на хората и финансира всички провокации в нашата страна чрез неговата фондация "Америка за България"
  • 14 Бънди

    32 2 Отговор
    Дъртото изчадие докара едно време мормоните в България
  • 15 БУК

    24 1 Отговор
    Колкото и лоши работи да наговорите, ще са малко за този вирус-паразит!
  • 16 ХАН КРУМ

    14 0 Отговор
    Отнемете му най скъпото и ще се кротне изчадието....
  • 17 ХАН КРУМ

    12 0 Отговор
    Да му вземат най скъпото и да го оставят да разсъждава.....
  • 18 КРАЯТ НА СОРОС

    17 2 Отговор
    ВИЖДАМ, КРАЯ НА ТОЗИ РЕПТИЛ. ВЕЧЕ НЕ ИМ Е НУЖЕН. ЩЕ СИ ГО ПРИБЕРАТ
  • 19 VMORO

    17 1 Отговор
    А не сте ли се замисляли, че може би този е чифут е просто слуга на баш ционистите?
    Прочее съдбата на нашата България е в нашите ръце, а не в ръцете на някакъв похотлив янки. Не смажем ли предателите няма да има оправия, независимо кой е президент на САЩ, РФ, Турция, Австралия или Намибия.
  • 20 Лъчо

    1 7 Отговор

    До коментар #5 от "ГНЕЗДОТО НА ЗЛОТО":

    Не съм евреин. Нито съм маниак лоби на УолСтрийт. Но да погледнем, какво е УолСтрийт! Това е мястото, където са се обособили като офиси, търговци. Търговците са покупко-продажба на услуги-стоки. Това грях ли е? Грях е търговията с органи, кражбите над невинни, убийството на невинни твари, лъжесвидетелствуване - то води до ада за невинни често, както и разпоредбитес чуждо имущество - което правят държавни тарикати на постове често. Какво са виновни спекулантите от Уолстрийт, например за вредните наредби на родните депутати? НИЩО пряко, ако не са ги купили... Но всеки отговаря лично за делата си! Уолстрийт пряко не формира БВП освен от данъци. Но косвенно с покупкопродажба на акции компании той влияе на световната икономика. защото често отваря и работни места - някой купи фалирал завод и започне нещо ново. Аз съм Економист, завършил в България. не разбирам защо отричате всичко. Ако някой от Уолстрийт е извършил измама, това вече е подсъдно! но ако не е, няма причина да оплювате някого, защото искал да печели и купувал и продавал! Борсата е велико нещо - там се събират интересите. И който я отрича е тотален глупчо, който не разбира от ползите на тържищата. Борсата е пазара, където купувачи и продавачи се срещат, магазина. Затова не Уолстрийт пряко е виновен, а всички сме виновни - търпим несправедливи Закони, вредни наредби управници. Оттам се получават и аномалиите в света. Ако някой от Уолстрийт извърши измама, кражба, това вече подлежи на разследване и С

    Коментиран от #21

  • 21 обикновен човек

    15 0 Отговор

    До коментар #20 от "Лъчо":

    Приятелю,точно тези борси и брокерите там работят за мъститите глобализатори които те закопават и нямат файда ти да съществуваш нормално,на соросоидите не им трябват мислещи хора,те искат консуматори и точно за това са тези институции.

    Коментиран от #22, #23

  • 22 Лъчо

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "обикновен човек":

    Кой е казал, че харесвам Сорос? Можеш ли да харесваш доказан враг? Нот! но правилата на борсата са отлично написани. А друг е въпроса, кой с каква цел ги използува? И тук имаме закони, НПк, но няма осъден политик, който да лежи 20 години заради греховете си, нали? Нима местните парапитеци на постовете са ни повече приятели? Ето, всеки ден онова враждебно ненародно събрание бълва простотии и лапат милиони годишно само и само за да са на лапачка разни хорица вътре - тия ли обожаваш? Едно време Народното събрание се е събирало за да създаде законите и повече да не ги мени. Създдала е Конституцията и при Александър Стамбойлийски, после Цанков я променят. Играчите от Уолстрийт използуват реалността за да печелят - всеки иска да печели. Ти не ходиш ли на бачкане за печалба? Е друг е въпроса, че ти плащат като за умряло кучи ковчег. Но не е проблема Уолстрийт, проблема е морала на хората повечето. нямат мерило за справедливост и хвалят или отричат накуп всичко. А това е погрешно. затова нито соца ви бе соц, нито има пазарна икономика реално тук поради тищвата Курнелия Гоце Местан и останалите паразити на власт. А за да ги има и да пречат, вината е и наша и на МВР и на Темида че търпи! Затова Уолстрийт не са виновни...
  • 23 Лъчо

    8 1 Отговор

    До коментар #21 от "обикновен човек":

    И още нещо - брокерите на Уолстрийт работят не за глобалистите, а за лична печалба. Друг е въпроса, че глобалистите използуват и Уолстрийт за своя цел. Но глобалистите не се занимават с Уолстрийт - заблудени сте! Глобалистите си назначат някои тарикати като Винету, и останалите тук на постовете в разните му държави и институции, а те за заплатки и облраги работят за интересите на глобалистите. Глробалистите контролират правителствата, а правителствата прокарват техните интереси. защо им е на глобалистите да си играят с борсата на Уолстрийт? Ако искат да сринат някоя валута, ще наредят на някой политик да обърка нещо и страната ще се дестабилизира. Или пък пускат терористите като ИДИЛ и света се обърква... Или пък наредят на някояс воя банка да продава или купува и пазара скача ... Глобалистите държат лостовете институциите. Излъгали са ви, че Уолстрийт е проблема. Проблема е морала на хората и продажните пионки на постовете къде ли не. затова, че се чудя какво ви е крив Уолстрийт? Ами това е търговски център с маниаци за лична печалба. ти не ходиш ли на тотото за да печелиш? ...

    Коментиран от #34

  • 24 Гост

    11 0 Отговор
    Само мутри като Вас г-н Сорос могат да срутят Уолстийт и цяла държава и цял регион. В нета има достятъно информация за Вашите "подвизи".
  • 25 СОРОСОИДКА

    7 1 Отговор
    Тръмп, ще те направи с 50 % по беден. Както си ги откраднал, така ще изчезнат в небитието.
  • 26 Lexus IS220

    10 0 Отговор
    Защо в статията пише че е финансист?

    Сорос е крупен борсов спекулант тоест измамник докарал до тотален фалит 50-тина държави! Отдавна трябваше да бъде осъден на смърт члез електрически стол - в Тексас я има още тази присъда!
  • 27 гощо

    6 0 Отговор
    Аз не разбрах ще се срине или стабилизира пазара?!?! Тоя е изкуфял,противоречи си непрекъснато!!!!!!
  • 28 Дан

    6 0 Отговор
    Да се надяваме,че Тръмп ще вкара в затвора спекуланта Сорос, за да настъпи наистина благоденствие и мир в света!!!
  • 29 волен сидеров

    1 3 Отговор
    ха ха -щял да падне уолстрийт-ами да пада-ще отворим усссрстрийт-ама ше стане интересно кога спечели бспето у нас -минимум 5 години назад и това се равнява после 15 години стягане на колана-то колан не остана вече-народа ме кефи на макс с каква къса памет е и не помни при управление на бесепето какви маневри и коалиции с мафиоти се прави и докаде стига накраят е те тоа народ-сорос се тревожел за уолстрийт голям прас -путин идва
  • 30 Lolo

    6 0 Отговор
    Този играч никога не казва това което мисли ,а това което трябва да чуете. Най-вероятно ще стане точно обратното.

    Коментиран от #31

  • 31 Лупи

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Lolo":

    Точно! Даже няма да се учудя ако той е сложил Тръмп на тая позиция, нали не си мислите, че ще дойде рицаря в бели доспехи да се бори за правата на онеправданите обикновени хора? Стегнете се, ни Тръпм ни Боко, ни Путин, ни Меркел ги е еня за вас. До сега историята го е доказала, единствения начин на масите да се намесват пряко в управлението е революцията- трябва да падат глави на управници и то публично! И то това е временно, защото новодошлите вождове след известно време стават, като старите и така... до следващата революция.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Тодоров

    2 0 Отговор
    "Известният финансист смята, че....". Какъв финансист, чист борсов спекулант. Хем го боли, хем го сърби.......не се знае колко милиона загуби да залага против Тръмп и да финансира онази лептирия Клинтън.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.