Last news in Fakti

25 Януари, 2017 21:43 1 431 2

Вижте кой изстреля Dow Jones до 20 000 пункта

  • дау джоунс-
  • dow jones-
  • уолстрийт

Boeing и водещите в САЩ автомобилни гиганти като General Motors, Ford и Fiat Chrysler изстреляха Dow Jones до 20 000 пункта, съобщи Блумбърг.

Taĸa aĸциитe, ĸoитo са включени в индекса, дocтигнaxa нaй-виcoĸoтo нивo в иcтopиятa.

Dоw Јоnеѕ вĸлючвa 30-те най-големи промишлени компании на американския фондов пазар. Добрите новини идват на фона на последните изказвания на президента Доналд Тръмп за засилване на протекционизма в американската икономика.

Сред най-важните беше одобреното постояване на петролопровода Keystone XL, които трябва да свърже петролните пясъци в канадските прерии до рафинериите на Мексиканския залив.

В сряда Доналд Тръмп се срещна с производителите на автомобили и поиска от тях да отворят нови заводи в страната, водейки се от друго свое мото – "наемайте американци и купувайте американско". На срещата присъстваха Мери Бара от General Motors, Марк Фийлдс от Ford и Серджо Маркионе от Fiat Chrysler. След срещата акциите на компаниите се вдигнаха с между 2 и 5%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 корса

    1 0 Отговор
    Чичко шоруш ще надува бузки и ще си свирка, ама на умряло!
    Предсказваше срив на борсите!

    Коментиран от #2

  • 2 Павел

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "корса":

    Национализма на Тръмп има плюсове за американос. Сега ще намалят безработицата в САЩ, а оборота им на местното ще се вдигне. Това ще повиши БВП. какви биха били негативите не виждамв, понеже не зная как ще се отрази на вноса им, но определено ще спечелят и корпорациите повечко клиенти на американо продукция. да си призная купих един Блейк ънд Декер винтоверт, никак не е лош. личи си, че е правен в САЩ. Усещането ми е достоверно - бъкан съм и с китайски стоки. Разликата се усеща. Китайците също правят страхотни неща. Имат и соларни системи и какво ли не. Продават и ел. мобили за по 3500 долара нова кола и надолу има разни моделчета. Е, пробега е малък, някакви си 80-100 км. но за градско чааве върши работа. Все пак това са 6-7000 лева със застраховка и другото. Сега Тръмп ги призова да се завърнат повечко на родна земя и ще им намалят бизработицата ячко. Вярно Хонда и е хонда, но когато ел. Шевролет ти струва 30 000 долара дюз нов и издържа 250 км с едно зареждане, а Хондата ти струва 42000 долара, при сходна издръжливост, само луд не би си купил Чевролета или маниак.