Last news in Fakti

5 Февруари, 2017 16:09 1 644 3

Дойче банк се извини в... пресата

  • дойче банк-
  • извинение-
  • германия
Дойче банк се извини в... пресата - 1
Снимка: БТА/АР

Дойче банк се извини на цяла рекламна страница във вестниците за неправомерните си действия, стрували милиарди на компанията, предаде ДПА.

Извинението, подписано от главния изпълнителен директор Джон Крайън, се появи в съботните броеве на германските вестници, включително "Франкфуртер алгемайне цайтунг" и мюнхенския "Зюддойче цайтунг". Банката признава, че поведението й в миналото "не само ни струва пари, но и нашата репутация и доверие."

През декември миналата година Дойче банк прие да плати 7,2 милиарда долара по извънсъдебно споразумение с американското министерство на правосъдието заради сделки с непрозрачни облигации, гарантирани с ипотечни заеми, през 2005-2007 година. Загубите по такива книжа допринесоха за избухване на световната финансова криза, припомня ДПА.

Други случай на нарушения включват манипулиране на водещи лихвени индекси и пране на пари, свързано с Русия.

В рекламното послание се дава следното обещание: "Ние в управителния комитет и банковото ръководство като цяло ще направим всичко по силите си, за да предотвратим повторение на такива случаи"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dido

    1 0 Отговор
    Това извинение ми звучи като: "Да, вярно, е..хме ви м...та преди десетина години, ма ще прощавате! Няма вече да правим така...!"
  • 2 ХАСАНЕ

    1 0 Отговор
    В казармата казваха -кой ял ял,кой е..л да е..л
  • 3 Шляхтиц

    0 0 Отговор
    Тази схема повече няма да се повтори. Сега мислим и разработваме други схеми. Мъжко д-е веднаж се е-е и много пъти, но по различни начини и винаги изглежда като сефте.