Last news in Fakti

7 Февруари, 2017 08:59 970 0

Париж съблазнява Лондонското сити

  • париж-
  • лондон-
  • сити
Париж съблазнява Лондонското сити - 1

Париж отново направи ход, за да се възползва от несигурността около Брекзит чрез изпращане на екип в Лондон. Целта е да се привлекат банкови и финансови шефове от Ситито в града на Сена, съобщават френските медии.

След референдума във Великобритания от юни миналата година, който подкрепи развода с Европейския съюз (ЕС), Франция предприе няколко стъпки, за да примами фирми и банки с цел те да се преместят в Париж.

През януари бе дадено доказателство, че ухажването работи. В началото на 2017 г. от HSBC обявиха, че най-вероятно ще прехвърлят 1000 работни места от Лондон в Париж, с цел да запазят своите позиции на банковия пазар на Стария континент.

В понеделник от Париж усилиха натиска чрез изпращане на официални лица в Лондон, които да се срещнат с банкери, застрахователни посредници и борсови агенти, за да ги убедят да преместят дейността си в Париж.

Френската столица е един от много европейски градове, които се борят да отхапят лъвския пай от британския бизнес в несигурните времена около процедурата по Брекзит.

Все пак основен конкурент на Париж си остава Франкфурт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА