13 Ноември, 2011 12:01 1 270 1

"Газпром" стъпи на пазара в Германия

  • газпром-
  • енваком-
  • envacom

Руският концерн "Газпром" придоби германската енергийна и телекомуникационна компания "Енваком" (Envacom Service GmbH), пише в. "Франкфуртер Рундшау".

Подробности за сделката не се съобщават. Тя обаче става факт дни след пускането в действие на газопровода „Северен поток“ и ясно показва амбициите на Кремъл към Стария континент.

Покупката на "Енваком" ще позволи на "Газпром" да излезе на пазара на дребно на Германия и да се превърне в конкуренция на големите енергийни доставчици Е.ОН и Ер Ве Е (RWE).

За плановете на "Газпром" да придобие "Енваком" стана известно в средата на октомври. След това страните получих одобрение на сделката от антимонополното ведомство на Германия.

"Енваком" е създадена през 1999 г. Има близо 500 000 клиенти. Компанията се занимава предимно с производство на енергия от екологично чисти източници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост ами

    0 0 Отговор
    Че няма ли руснаците да заробят германците? :))
    Нали някои казват, че ако построят АЕЦ Белене щели да ни заробят.