Last news in Fakti

14 Февруари, 2017 15:53 1 002 1

"Топлофикация – София“ само с глоба за аварията

  • топлофикация - софия-
  • парно-
  • авария
"Топлофикация – София“ само с глоба за аварията - 1

"Топлофикация - София" може да бъде глобена заради поредицата аварии, които оставиха столицата на студено.

Това съобщи заместник-председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Евгения Харитонова. Енергийният регулатор вече влезе да проверява дружеството. Отделно техническа инспекция на предприятието започнаха и експерти на енергийното министерство, а по поръчка на Столичната община, която е собственик на топлофикацията, анализ ще бъде извършен и от Техническия университет в София.

Тепърва ще стане ясно дали ще има глоби и какъв ще е размерът им, но до отнемане на лиценза за работа на дружеството няма да се стигне. Причината е пропуск в законодателството.

В енергийния закон не е разписана точно процедурата по отнемане на лиценза.

Евгения Харитонова допълни, че регулаторът обмисля промяна в общите условия на договора с потребителите на "Топлофикация". Целта е да се улесни процедурата по тяхното обезщетяване в случай, че останат за повече от 48 часа без топлоснабдяване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    1 0 Отговор
    И да ги глобят, пак ще е от нашия джоб!

    Трябва да им намалят заплатите на всички, за да се сетят поне работата си да вършат!