Last news in Fakti

16 Февруари, 2017 15:43 1 889 9

Кремъл гарантирал заемите на Тръмп от Дойче банк?

  • дойче банк-
  • кремъл-
  • тръмп-
  • заеми
Кремъл гарантирал заемите на Тръмп от Дойче банк? - 1
Сниимка: АП/БТА

„Дойче банк“ е провела вътрешно разследване дали отпуснатите на американския президент Доналд Тръмп заеми са свързани с Русия. Това разкрива британският в. „Гардиън“. Изданието се позовава на информирани източници.

Според тях освен сметките на Тръмп са били проверени и тези на съпругата му и децата му.

„Дойче банк“, която е обект на разследване от страна на Министерството на правосъдието на САЩ и е поставена под силен регулаторен контрол, е търсила доказателства за това дали последните кредити на Тръмп дали не са били подкрепени от финансови гаранции от Москва.

Вътрешният контрол не е открил доказателства за някаква връзка с Русия, но сега предстои да бъде назначен външен и независим одитор, който да преразгледа бизнес отношенията на банката с Тръмп.

От години „Дойче банк“ е един от най-големите кредитори на Тръмп. Според в. „Уолстрийт джърнъл“ от 1998 г. насам милиардерът е получил от „Дойче банк“ кредити в размер на $2,5 млрд. Само за преустройството на сградата на пощата във Вашингтон в хотел той е теглил заем от $170 млн, а за игрище за голф в Маями други $125 млн. В момента според вестника Тръмп дължи $350 млн. на финансовата институция. След много спорове и съдебни дела други банки - от „Голдман Сакс“ през „Ситигруп“ до „Морган Стенли“ - отдавна са обърнали гръб на Доналд Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    6 1 Отговор
    Е пак сензации без доказателства-заглавие с вьпрос...а остава впечатление за новина....
  • 2 911

    6 3 Отговор
    американският нобелов лаурета Дж.Стиглиц предвидил спуканият американски балон прз 2008г.: "САЩ това е бананова република обаче оснатала и без банани"
  • 3 Реалист

    8 1 Отговор
    Шоуто стана пълно!!! Ако има и най-малкия намек че фирми свързани с Москва са участвали в схемата, Патока го пиши бегал...

    Коментиран от #6

  • 4 Гост

    7 0 Отговор
    Ако има някакви финансови далавери Тръмп, те са по-скоро с Голдман и Сакс.
  • 5 Кака Пена

    4 1 Отговор
    Пак фейкове от медии на дяда ви Сорос. Как си представяте държавни гаранции пред частна банка в полза на частно лице? Някой да се сеща за такъв прецедент в световната финансова практика?
    Инцидентно, „Голдман Сакс“ е собственост на тоя, който направи Тръмп президент на САЩ.
  • 6 Кака Пена

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Бе зависи от фирмите. Не знам дали знаеш, ама 90% от големите фирми в Русия са собственост на евреи, които са граждани и на други страни. Внимавай да не излезе пещерен антисемитизъм.

    Коментиран от #8

  • 7 ШАРО

    0 1 Отговор
    ИЗБРАХА ГО ТАКИВА КАТО НЕГО, ДЕТО Я КАРАТ НА КРЕДИТИ. ТЕ СА НА НИВО - ВЗЕЛ КОЛЬО, ДАЛ КОЛЬО. НАПРАВИЛ ПОЩАТА НА ХОТЕЛ С КРЕДИТ, ЛЕЛЕ, ГОЛЯМ МОЗЪК. ДРУГИ ОБАЧЕ СА РАЗВИЛИ ТАЗИ СТРАНА ЗА ДА ИМА БИЗНЕС И ХОРА В ХОТЕЛИТЕ.НЕ Е ЗА ПРЕЗИДЕНТ ТОВА МОМЧЕ.
  • 8 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кака Пена":

    От 1917г си ги управляват но всяка нация си заслужава управниците. Организираха си и втора гражданска война заради финансовите интереси на една шепа олигарси в Кремъл и друга в Киев. И продължават... А в статията никъде не пише за "държавни гаранции". По скоро са търсили фирми свързани с Пути
  • 9 незнайко

    0 0 Отговор
    МНИМИЯТ БОГАТАШ ДЪЛЖИ $350 млн. на финансовата институция. ЕТО ТОВА Е ДА СИ МИЛИАРДЕР ! Така е когато устата ти не млъква, а умът ти е като бръснач.